Un ghid pentru începători pentru postul 5:2. Cum să o faci în siguranță - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Un ghid pentru începători pentru postul 5:2. Cum să o faci în siguranță

postul 5:2
Credit foto: Depositphotos.com

Cât timp poți face 5:2?

Majoritatea studiilor care investighează beneficiile și efectele planului de post 5:2 nu durează mai mult de 24 de săptămâni, așa că consecințele pe termen lung ale acestui plan alimentar sunt încă necunoscute, spune Keatley.

Cu toate acestea, deoarece s-a demonstrat că postul 5:2 reduce masa musculară și încetinește metabolismul, este posibil să fii mai predispus să-ți recâștigi greutatea odată ce revii la tiparele normale de alimentație, explică Keatley.

El i5i recomandă să opresti postul dacă slăbesti foarte rapid cu o rată de peste 2 kg pe săptămână în primele patru săptămâni. De asemenea, ar trebui să întrerupi 5:2 dacă „începe să devină o povară emoțională pentru tine sau dacă devii dependent de ea pentru a te simți bine”, spune el.

Siguranță și efecte secundare

Postul 5:2 poate fi de ajutor unora, dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să eviti această dietă dacă esti însărcinată sau plănuiesti să rămai gravidă, alăptezi, sub 20 de ani, subponderală sau ai antecedente de tulburări de alimentație.

Pentru a-ti asigura siguranța în timp ce esti în acest plan de alimentație, Keatley recomandă să consulti un furnizor de asistență medicală, cum ar fi un medic sau un dietetician, înainte de a începe și în cazul în care ai simptome sau reacții adverse.

Unele dintre efectele secundare ale postului includ foame, oboseală, iritabilitate, dificultăți de concentrare, dispoziție scăzută, gânduri legate de alimente și teama de a pierde controlul și de a mânca în exces în zilele fără post.

Un alt risc de post 5:2 îl reprezintă deficiențele nutriționale, care pot duce la probleme de sănătate pe termen lung dacă nu sunt tratate. Poate fi util să consulti un furnizor de asistență medicală și să iti verifici regulat nivelurile de nutriție, pentru a te asigura că nu esti expus riscului unei deficiențe.

sursa: mindbodygreen.com

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/03/2023