Ulei de cocos. Contine in procent de peste 90% grasimi saturate. Datorita procentului ridicat de acid lauric el este benefic pentru organism. De asemenea, uleiul de cocos are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos. Totodata, are o cantitate mica de vitamine si minerale.
Ulei de cocos – UTILIZARI
- Ulei de cocos – bun pentu gatit
Este o grasime excelenta pentru gatit datorita faptului ca structura sa ramane intacta cand se incinge. Nu produce substante periculoase precum alte uleiuri de gatit.
- Substitut pentru unt
Il poti folosi pentru a inlocui untul in diverse retete de la placinta pana la negresa si sosuri.
- Ulei de cocos – extraordinar pentru vegani
Uleiul de cocos este un ingredient cheie in dietele vegane datorita faptului ca se solidifica la temperatura camerei si ofera o textura si un gust extraordinar.
- Imbunatateste absorbtia nutrientilor
Adauga ulei de cocos la smoothies pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de absorbit si a echilibra nivelul zaharului din sange. Daca mananci legume preparate la aburi, toarna peste ele ulei de cocos si sare de mare astfel incat vitaminele solubile sa fie si mai eficace.