Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi, timp de 60 de zile - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi, timp de 60 de zile

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi, timp de 60 de zile
ulei de cocos in fiecare zi- sfatulparintilo.ro - coconut-3526369_1920

Ce se intampla in corpul tau daca mananci doua linguri de ulei de cocos in fiecare zi? Uleiul de cocos poate fi folosit in diverse moduri, de la substanta hranitoare pentru piele si par pana la ingredient in bucatarie.

Insa Dr. Mary Newport a dezvoltat o teorie in jurul digestiei uleiului de cocos si efectele sale asupra creierului. Ea il considera un combustibil pentru creier. Mai exact, Newport crede ca un consum de ulei de cocos poate di benefic in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Sotul doctoritei Mary Newport, Steve,  a inceput sa se confrunte cu probleme cognitive, care au fost legate de dementa progresiva dupa ce a depasit 50 de ani. In urma unui RMN, Steve a fost diagnosticat cu Alzheimer.

Dr. Newport vorbeste de modul in care sotul sau a fost afectat de boala: „Multe zile in sir, parea ca se afla intr-o ceata mentala: nu putea gasi nici o lingura si nici nu-si putea aminti cum poate scoate apa din frigider. Intr-o zi l-am intrebat daca a sunat o anume persona, iar el mi-a raspuns ca <Nu>. Doua zile mai tarziu si-a amintit mesajul si mi l-a spus”.

In mod ciudat, Steve a retinut informatia desi memoria pe termen scurt era zero. Mary avea impresia ca dieta a jucat un rol importnat in aceasta intamplare.

Citeste si: Cum sa folosesti uleiul de cocos in igiena orala

Femeia a descoperit ca trigliceridele cu lant mediu era considerate potential tratament pentru persoanele suferinde de Parkison, boala lui Huntington, scleroze multiple si diabet.

„In cazul afectiunii Alzheimer, neuronii din anumite zone ale creierului sunt incapabili sa absoarba glucoza din cauza rezistentei la insulina si incet, incet mor. Daca acesti neuroni ar avea acces la trigliceridele cu lant mediu ar putea supravietui si functiona”, a povestit Dr. Newport.

Asadar, femeia a decis ca sotul ei ar trebui sa aiba un regim pe baza de ulei din nuca de cocos, macar penru a vedea daca are vreun efect. Si a avut. Doua luni mai tarziu, Steve era mai constient si fericit. Putea sustine o conversatie, spune glume, iar tremurul membrelor era mai putin vizibil.

Dupa un an in care a consumat doua linguri de ulei din nuca de cocos de doua ori pe zi, Steve este un barbat schimbat. Sotia sa spune ca, uneori, mai are greutati sa-si gaseasca cuvintele insa recunoaste membrii familiei sale, participa activ in conversatii si are o expresie a fetei mai vie.

„Suntem multumiti de efectele consumului de ulei de cocos care daca nu a oprit cel putin a incetinit mult progesul bolii sale”, a punctat Dr. Mary Newport.

Nu rata nici: 5 utilizari ale uleiului de cocos in gospodarie pe care nu le stiai

Urmareste documentarul aici

Sursa: expandedconsciousness.com

Image by mohamed Hassan from Pixabay

Data articol: 19/05/2022