Cum sa folosesti uleiul de cocos in igiena orala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa folosesti uleiul de cocos in igiena orala

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa folosesti uleiul de cocos in igiena orala
uleiul de cocos in igiena orala

Igiena orala este foarte importanta. Nu doar ca scapi de respiratia urat mirositoare si de ingalbenirea dintilor, insa te ajuta si sa previi aparitia cariilor, tartrului si a altor boli la nivelul gurii.

Un studiu din 2012 a scos la iveala faptul ca o enzima din uleiul de cocos are abilitatea de a suprima o multime de bacterii periculoase de la nivelul gurii. Uleiul de cocos poate anihila streptococii si candida care pun in pericol sanatatea bucala.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Gargara cu ulei de cocos consta in „plimbarea” prin gura a unei linguri de ulei de cocos, timp de 10-20 de minute, pentru a curata gura de toate bacteriile periculoase.

Procedeul este cunoscut de mii de ani si este promovat de medicina ayurvedica. Explicatia stiintifica este ca bacteriile din gura sunt facute din grasimi, iar grasimea din uleiul de cocos le atrage ca un magnet. La finalul procedurii scuipati la gunoi (nu in chiuveta) uleiul. Clatiti cu apa dupa ce ati facut gargara cu ulei de cocos. Nu inghititi nimic dupa ce ati facut gargara, pentru a preveni ca bacterii periculoase sa ajunga in organism.

Daca optati pentru acest procedeu, nu intrerupeti periajul obisnuit al dintilor.

Te mai poate interesa: 10 utilizari ale uleiului de cocos. Te vor uimi punctele 6, 8 si 10

Sursa: Remedydaily.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 10/04/2022