5. Imbunatatirea sanatatii inimii
Acidul linoleic din canepa contribuie la reducerea colesterolului rau si la prevenirea formarii de placa pe artere. Astfel, inima functioneaza mai bine,iar sangele transporta mai mult oxigen catre organe.
6. Reducerea durerilor
Studiile au aratat ca acizii grasi din canepa au aceleasi efecte benefice in cazul artritei precum medicamentele antiinflamatorii.
7. Imbunatatirea starii de spirit
Mai multe studii au aratat ca persoanele care sufera de tulburari bipolare, ADD sau ADHD, precum si autism pot beneficia de pe urma acizilor grasi continuti de uleiul de canepa. Acestia mentin buna functionare a creierului si au un rol important si in combaterea unor afectiuni precum depresia si anxietatea.
Ulei de canepa contraindicatii
Canepa face parte din familia canabisului, de aceea ar trebui utilizata cu precautie. Consumat in cantitati mari si fara o discutie in prealabil cu medicul, uleiul de canepa poate duce la aparitia halucinatiilor, a starilor de euforie sau, dimpotiva, de anxietate.
Gravidele si femeile care alapteaza vor consuma ulei de canepa NUMAI cu acordul medicului.
Uleiul de canepa poate produce un anumit disconfort la nivelul sistemului digestiv. Uneori, la persoanele care au antecedente de afectiuni digestive, pot fi intalnite simptome precum crampe abdominale sau diaree.
Te mai poate interesa si: Ulei de migdale. Care sunt beneficiile. Care sunt contradictiile
Sursa: herb.co
Citeste continuarea: 1 2