In contextul pandemiei Covid-19, toata lumea a acordat mai multa atentie capitolului imunitate. Si cum mare parte din imunitate se formeaza in stomac, alimentatia sanatoasa este foarte importanta. Nutritionistul Maya Feller explica pentru mindbodygreen.com care sunt cele mai bune trei alimente care intaresc imunitatea.
1. Clementine
Clementinele fac parte din familia portocalelor, numai ca sunt mai mici si mai gustoase. Clementinele sunt bogate in vitamina C care este un antioxidant puternic. “Cu atat de multi oameni expusi la virusuri, o doza sanatoasa de vitamina C este ese mare ajutor”, spune Feller.
Te mai poate interesa: Imunitate scazuta? Iata ce obiceiuri trebuie sa schimbi
2. Ghimbir
Ghimbirul nu ajuta doar stomacul, ci intreg organismal. Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, ghimbirul devine un aliat de nadejde in lupta cu infectiile de orice fel. In plus, ghimbirul diminueaza durerile de articulatii sau durerile musculare, simptome binecunoscute in gripa si raceli.
Citeste si Ce boli vindeca ceaiul de ghimbir
3. Usturoi
Ingredientul care nu lipseste din nicio bucutarie, indiferent in ce colt al lumii s-ar afla, este un bun soldat aparator al sistemului imunitar. Feller a adaugat ca, in Caraibe, acolo de unde isi trage radacinile, ceaiul de ghimbir si usturoi era cel mai cautat cand venea vorba despre virusuri.
Te mai poate interesa: Mananca 6 catei copti de usturoi seara si vezi ce se intampla pana dimineata. Este uimitor!
Sursa: mindbodygreen.com
Imagine de Susanne Jutzeler, suju-foto de la Pixabay