Tort de ciocolata pentru Revelion. Cele mai bune torturi pentru mesele festive - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tort de ciocolata pentru Revelion. Cele mai bune torturi pentru mesele festive

tort de ciocolata - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - chocolate-cake-1285954_1280
Credit foto: Pixabay.com

Tort de ciocolata

Iata un tort simplu ce preparat: Tort de ciocolata.

Ingrediente Tort de ciocolata

8 oua pt blat

200 g faina

50 g cacao

250 g zahar

1 lingura esenta vanilie

150 ml rom

3 oua pt crema

4 linguri zahar pudra

4 linguri faina

5linguri cacao

200 ml lapte

Mod de preparare Tort de ciocolata

Blatul se face astfel: albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, faina putin cate putin si cacaoa, apoi se pune intr-o oala rotunda pe hartie de copt.

Siropul in preparam in urmatorul fel: zaharul (250 g) se fierbe cu jumatate pahar cu apa, vanilie, o jum de lingura zeama de lamaie si romul. Dupa ce este gata blatul, se lasa la racit, se taie in 3 si se insiropeaza bine. Intre timp pregatim crema. Batem ouale cu zaharul pudra, faina, cacaoa si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca in crema.

Serviti cu placere!

Tort de ciocolata cu mure si piersici

Oanapl10 a pregatit aceasta minunata reteta de Tort de ciocolata cu mure si piersici.

Ingrediente Tort de ciocolata cu mure si piersici

-pentru blat:
6 oua
100 gr apa
100 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
100 gr faina
20 gr cacao neagra
1 praf de sare

-pentru crema 1:
200g piersici din conserva
250g mascarpone
50ml compot de piersici
40g zahar
10g gelatina

-pentru crema 2:
400g mure
50ml apa
250 ml iaurt simplu
60g zahar
10g gelatina

-pentru crema 3:
200g ciocolata neagra
400ml frisca lichida
30g zahar pudra

-pentru ornat:
100ml frisca lichida
2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare Tort de ciocolata cu mure si piersici

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade si tapetezi cu hartie de copt o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaoa. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la omogenizare. Dai amestecul la rece.
Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugi crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continui mixarea la viteza mai mica. Opresti mixerul. Incorporezi ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Torni compozitia in tava si coci blatul timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit complet tai blatul in trei discuri.


Pentru prima crema, pasezi piersicile si mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra.

Hidratezi gelatina in 50 ml de compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si o adaugi peste piersici si amesteci usor pana se omogenizeaza. Adaugi piersicile peste crema mascarpone si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Asezi primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni compozitia si asezi al doilea blat deasupra si introduci tortul in frigider.
Pentru a doua crema, pui murele la fiert cu apa si 2 linguri de zahar si lasi sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-a racit pisezi murea cu ajutorul unei furculite apoi o strecori, pentru a scapa de seminte.
Mixezi iaurtul cu zaharul pudra.

Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure si o adaugi peste iaurt si apoi amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.

Torni crema peste al doilea blat, asezi ultimul blat deasupra si dai tortul la frigider.

Pentru a treia crema, incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut amesteci bine si vei obtine o crema fina. O lasi sa se raceasca complet. Eu am lasat crema la frigider peste noapte. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu frisca lichida mixata cu zaharul pudra.Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului. Imbraci tortul cu crema de ciocolata.

Incalzesti 50ml de frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut amesteci bine si vei obtine o crema fina. Dupa ce se racoreste putin o pui intr-o punga, ii tai un colt si ornezi tortul.
Bati 50ml de frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.

Tort de ciocolata

 Vendy ne incanta cu un apetisant Tort de ciocolata.

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit.

In schimb, avem nevoie de timp pentru a astepta sa se intareasca fiecare strat de ciocolata. Pentru primul strat, gelatina (10 g) se pune la inmuiat impreuna cu 100 ml apa. Punem pe foc o cratita in care turnam 250 ml lapte. Peste el adaugam ciocolata alba rupta in bucati mai mici si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi smantana si amestecam continuu. Compozitia se amesteca, insa nu se fierbe. Se aduce pana la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit aproximativ 5 minute.

Se adauga apoi gelatina (care a fost dizolvata in apa) si se amesteca bine.

Se toarna compozitia intr-o forma. Eu am folosit o forma cu dimensiunea de 20 cm in diametru si 15 cm inaltime.Puteti sa folositi o forma cu dimensiuni mai mari decat cele date de mine. Eu am avut compozitie mai multa si am mai pus intr-o forma mai mica. Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru aproximativ 2-3 ore. Cand au trecut aproximativ 2 ore ne apucam de preparat stratul 2. Se repeta aceiasi pasi ca la stratul 1 numai ca in loc de ciocolata alba punem ciocolata cu lapte.

Scoatem forma cu compozitia alba din frigider si turnam stratul 2 peste stratul 1. Punem forma la frigider pentru inca 2-3 ore. Cat timp sta la frigider compozitia ne ocupam de stratul 3. Se repeta operatiunile de la stratul 1 si 2, numai ca se pune ciocolata neagra. Se pune si compozitia 3 peste 2 si se mai lasa la frigider 2 ore. Se scoate forma cu compozitie, se acopera cu o farfurie si se rastoarna. Eu l-am ornat deasupra cu fructe insa il puteti lasa si neornat.

Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

 

Iata o noua reteta trimisa de Veronica22: Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune .

Ingrediente Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Blat: 4 oua, 100 gr ciocolata, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, 60 gr de zahar.
Crema: 900 gr iaurt, 300 gr frisca, 250 gr zahar, 2 plicuri gelatina (20 gr), 1 kg capsune proaspete.
Crema de ciocolata: 200 gr ciocolata, 250 frisca lichida.

Mod de preparare Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsune

Blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga ciocolata topita si esenta de rom. Incorporam apoi faina, cacaoa si amidonul impreuna cu praful de copt. La final amestecam in compozitie si albusurile batute spuma.
Se pune intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm si se coace 40 min la foc mic.

Crema de iaurt:
Iaurtul se amesteca cu zahrul si gelatina hidratata si apoi topita.
Frisca se bate si apoi se adauga iaurtul si apoi fructele (eu am lasat capsunele intregi pentru ca nu erau foarte mari).
In jurul blatului se pune inelul de la forma de copt, se toarna crema in forma peste blat si se lasa la rece 4 ore.

Crema de ciocolata:

Frisca lichida se pune pe foc, adaugam ciocolata maruntita si lasam pana se topeste toata ciocolata amestecand usor tot timpul. Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei sa se racoreasca cateva ore.

Dupa ce tortul a stata la frigider macar 4 ore turnam crema peste crema de iaurt si intindem uniform pe toata suprafata.
Dam din nou la frigider cel putin 4 ore.

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

 

  •  
  •  
 Privatelaura ne incanta cu o reteta delicioasa de Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe.

Ingrediente Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

– 400 gr smantana grasa
– 200 gr ciocolata alba
– 200 gr ciocolata neagra
– 1 cana cafea naturala
– 2 pachete biscuiti oreo
– 1 cub mic unt (20-30 gr)
– 400 gr ciocolata cu lapte
– 200 ml suc proaspat de portocale
– 100 ml apa rece
– 100 ml suc sfecla rosie
– 200 gr mure +zmeura
– 4 linguri zahar alb
– 1 cub unt ( 50 gr)
– 1 canita lapte ( 150 ml)
– 2 pliculete gelatina ( 20 gr)

Mod de preparare Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.
Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.
Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il turnam peste biscuiti. Amestecam bine si obtinem o compozitie densa, lipicioasa. Punem compozitia de biscuiti in forma/formele pregatire si presam bine cu o lingura metalica pana formam o baza cu nivel egal. Punem la copt in cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Apoi, scoatem si lasam la racit.

Intr-un vas, punem pe foc, 200 gr smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea ciocolata alba rupta in bucati. Dam vasul de pe foc si amestecam in continuu pana se topeste ciocolata si devine vascoasa. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam. Turnam un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti in forma/forme.

Dam la frigider sau daca vreti sa se intareasca mai repede, puneti in congelator.

In alt vas, punem pe foc, 200 gr de smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea 200 gr de ciocolata neagra. Dam vasul de pe foc, si amestecam in continuuu pana se topeste ciocolata. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam cafeaua si omogenizam. Lasam un pic sa se raceasca, apoi scoatem formele din frigider sau congelator si cu ajutorul unei linguri, turnam din compozitie peste stratul alb. Nu turnati direct din vas pentru ca e posibil sa se amestece compozitiile. Dam din nou la rece.
Intr-un vas, punem fructele, adaugam 1 cana apa si le blenduim. Strecuram sucul obtinut si il punem intr-un vas pe foc. Adaugam 4 linguri de zahar alb si lasam pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla.

Amestecam pana se topeste gelatina si lasam un pic la racit.

Scoatem formele de la rece,cu o lingura turnam din compozitia de fructe peste stratul negru si dam din nou la rece.
Topim 400 gr de ciocolata cu lapte, adaugam o cana cu lapte si un cub de unt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla si amestecam pana se topeste. Lasam un pic la racit.
Scoatem formele de la rece, desfacem peretii, scoatem deserturile si le asezam pe un grilaj sau pe un tocator de lemn. Cu o lingura, incepem sa turnam glazura de ciocolata, pana imbracam totul. Nu incercati sa o nivelati ulterior cu un cutit sau o spatula fiindca veti lasa urme.

Dam la rece si apoi ornam dupa bunul plac. Eu am ales sa fac o bordura de inimioare din ciocolata si am pudrat un pic de cacao.
Are o textura cremoasa, ciocolatoasa, si ofera o explozie de arome: cafea, portocala, fructe de padure.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 30/12/2023