Shop
Ultimele 100 de articole

Top 7 motive pentru care oamenii sunt supraponderali

12 septembrie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - cauze obezitate

Nu e om care să nu aibă în familie sau în cercul de prieteni cel puţin o persoană supraponderală. Dar de ce sunt supraponderali? Răspunsul la această întrebare este foarte diferit de la caz la caz. Fiecare persoană supraponderală încearcă să găsească o scuză, un motiv, o cauză mai mult sau mai puţin întemeiate. Iată cele mai comune motive pentru care oamenii cred că sunt supraponderali.

 

 

1. E din familie

Mulţi oameni spun că nu pot să slăbească pentru că majoritatea membrilor familiei este supraponderală.

Din păcate, suntem animale sociale. Să fii supraponderal nu este chiar o aventură „solo”. E greu să ţii regim când toţi din casă mănâncă chipsuri şi pizza, lenevind în faţa televizorului.

Din fericire, poţi fi slab dacă te concentrezi suficient de mult pe regim şi cauţi suport la prietenii slabi şi nu la familia supraponderală.

 

 

2. E de la copil

Multe femei care au născut, îndreaptă degetul spre copil: s-au îngrăşat în timpul sarcinii şi grăsimea pur şi simplu nu mai dispare după naştere.

Din păcate, kilogramele par să se acumuleze aşa de repede în timpul sarcinii, dar este aşa de greu să scapi de ele apoi.

Din fericire, cu un regim adecvat şi cu multe exerciţii, surplusul se va topi. Nu există pilule magice, şi chiar dacă există îşi fac efectul doar pe termen scurt şi uneori şi cu efecte adverse.

 

 

3. E de la metabolism

Metabolismul este “de vină” în cazul majorităţii persoanelor supraponderale: este prea lent.

Din păcate, este aşa de împământenită formula, ca nimeni nu mai îndrăzneşte să o contrazică.

Din fericire, toţi ar trebui să ştie că nu metabolismul este de vină, ci faptul că se mănâncă mai mult decât corpul are nevoie să consume. Şi atunci ai două soluţii pentru a slăbi: ori mănânci mai puţin, ori consumi mai mult.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.