Hirina apakia (porc afumat)
Reteta este aproape imposibil de reprodus in afara Greciei. Porcul afumat este suculent, iar procesul de preparare se intinde pe mai multe zile. Carnea de porc se marineaza in otet pentru mai multe zile, apoi se face afumatoarea cu ierburi locale (salvie, dafin, rozmarin). Produsul final miroase a ierburi proaspete si se poate servi rece, feliat subtire.
Sfakianes pites
foto: depositphotos.com
Aceste placinte sunt originale din regiunea Sfakia din sudul Cretei. Ele sunt preparate din faina, ulei de masline, rachiu. In centrul lor se incorporeaza diverse sortimente de branza proaspata.
Tsikoudia (Rachiu)
Toamna, dupa culegerea strugurilor, satenii cretani prepara rachiu. Il vei gasi in orice taverna sau cafenea greceasca. A nu se confunda cu ouzo. Rachiul nu contine anason sau alte ierburi aromate.
Sursa: bbcgoodfood.com
Imagine de Jeff Velis de la Pixabay
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025