Top 10 alimente pe care sa le incerci in Creta - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 10 alimente pe care sa le incerci in Creta

alimente pe care sa le incerci in Creta
Credit foto: Imagine de Jeff Velis de la Pixabay

Hirina apakia (porc afumat)

Reteta este aproape imposibil de reprodus in afara Greciei. Porcul afumat este suculent, iar procesul de preparare se intinde pe mai multe zile. Carnea de porc se marineaza in otet pentru mai multe zile, apoi se face afumatoarea cu ierburi locale (salvie, dafin, rozmarin). Produsul final miroase a ierburi proaspete si se poate servi rece, feliat subtire.

Sfakianes pites

foto: depositphotos.com

Aceste placinte sunt originale din regiunea Sfakia din sudul Cretei. Ele sunt preparate din faina, ulei de masline, rachiu. In centrul lor se incorporeaza diverse sortimente de branza proaspata.

Tsikoudia (Rachiu)

foto: Depositphotos.com

Toamna, dupa culegerea strugurilor, satenii cretani prepara rachiu. Il vei gasi in orice taverna sau cafenea greceasca. A nu se confunda cu ouzo. Rachiul nu contine anason sau alte ierburi aromate.

Sursa: bbcgoodfood.com

Imagine de Jeff Velis de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 04/04/2024