Shop
Ultimele 100 de articole

Terci de ovaz. Ce se intampla in corpul tau daca il consumi zilnic? Cercetatorii explica!

07 noiembrie 2018, , Vizualizări: 826
terci de ovaz - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - muesli-3186256_1920

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar daca aceasta cuprinde si terci de ovaz, lucrurile sunt si mai bune.

Ovazul este o cereala foarte sanatoasa, cu bogate proprietati nutritionale.

 

Ce se intampla in corpul tau daca il consumi zilnic?

Cere sfatul medicului inainte de a aduce in dieta ta un aport de terci de ovaz. Sunt unele afectiuni, precum guta, care se pot inrautati din cauza ovazului.

Terciul de ovaz contine cereale integrale, proteine, mangan, vitamina E, seleniu, acizi fenolici, vitamina B1, fosfor, cupru, magneziu si alti fitonutrienti.

 

Prevenirea obezitatii

Unul din principalele beneficii ale terciului de ovaz este prevenirea obezitatii. Gratie continutului ridicat de fibre, te vei simti plin pentru mai mult timp. In plus, gratie impactului glicemic scazut, vei avea mai multa energie pentru mai mult timp, fara scaderi si coborari spectaculoase ale glicemiei in sange.

De asemenea, un mic dejun care contine terci de ovaz te va ajuta sa scazi consumul de calorii cu pana la 81 la suta.

Scaderea colesterolului

Reducerea riscului de boli cardiovaculare

Reducerea riscului de infarct

Imbunatatirea sistemului imunitar

Stabilizarea glicemiei si reducerea riscului de diabet de tip 2

Reducerea riscului de cancer la san

Reducerea riscului de astm la copii

Marirea sperantei de viata

 

In plus, ovazul este o alternativa sanatoasa pentru cei care sufera de boala celiaca si trebuie sa evite glutenul.

 

Terci de ovaz. Retete

 

Ingrediente Terci de ovaz

1 ceasca de fulgi de ovaz

1 ceasca de lapte

1 ceasca de apa

1/8 lingurita de sare kosher

½ scortisoara macinata

1 lingura de miere

Topping-ul preferat (migdale, fructe proaspete, unt de arahide)

Mod de preparare Terci de ovaz

Combina fulgii de ovaz cu laptele, apa, sarea si scortisoara, intr-o cratita mica. Fierbe pana da in clocot, apoi da focul la minimum. Acopera cu un capac si lasa-l la foc mic timp de 3-5 minute, pana se ingroasa. Mesteca din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca. Imparte totul in castroane si adauga mierea si celelalte topping-uri.

 

Pont: poti inlocui laptele de origine animala cu lapte de cocos sau migdale.

 

Surse: powerofpositivity.com, cookinglight.com

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Centrul Inimii
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu