Te simti deprimat? Iata 5 alimente care ridica INSTANT nivelul de dopamina din creier - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Te simti deprimat? Iata 5 alimente care ridica INSTANT nivelul de dopamina din creier

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Te simti deprimat? Iata 5 alimente care ridica INSTANT nivelul de dopamina din creier
Cum te poti relaxa cand esti agitat

Dopamina este un neurotransmitator important. Ai nevoie de el cand inveti, gandesti sau faci miscari voluntare. Alimentele nu contin dopamina. De fapt, dopamina nu poate fi transferata din sistemul circulator in creier. Totusi, alimentele contin un precursor important al dopaminei, care poate creste productia naturala de dopamina.

 

Ne referim la aminocidul tirozina, prima oara fiind observat in proteina din branza, caseina. „Tyros” in greaca inseamna branza.

 

 

  1. Lactate

Cascavalul, branza cottage si alte lactate contin tirozina. Din nefericire, insa, cele mai multe dintre lactate sunt bogate si in grasimi saturate, care impiedica functionarea corespunzatoare a creierului si sinteza dopaminei. Asadar, desi lactatele contin baza pentru formarea dopaminei, consumul lor in cantitati mari nu va creste asa cum te-ai astepta productia de dopamina.

 

 

  1. Carne

Cateva tipuri de carne sunt surse bogate de tirozina. Cea mai mare concentratie a acestui aminoacid se gaseste in somon si carnea de curcan. Dar si codul, batogul, mahi (pestele delfin) si pestele pion rosu contin cantitati importante de tirozina. Acesti pesti a caror carne nu este grasa pot furniza un nivel ridicat de dopamina. Si carnea de curcan (fara piele) poate avea acelasi rezultat. Totodata, carnea de bizon, cerb dar si crevetii contin tirozina.

 

 

  1. Soia

Soia si proteina izolata din soia sunt bogate in tirozina. Tocmai de acea, alimentele cu un continut ridicat de proteina din soia ajuta la cresterea productiei de dopamina.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/08/2017