Separati albusurile de galbenusuri, apoi frecati bine galbenusurile cu zaharul, pana se intareste compozitia, zaharul se topeste, iar galbenusurile se albesc usor. Adaugati treptat faina si nucile, amestecand continuu, si, in cele din urma, albusurile batute spuma in prealabil. Ungeti o tava mare, de aragaz, cu unt si tapetati cu faina. Turnati intreaga compozitie si dati-o la cuptorul preincins, la foc potrivit. Incercati cu un pai, sa vedeti cand e gata: paiul trebuie sa iasa curat, fara nici o firimitura de compozitie pe el; atunci e gata foaia, care va iesi ca un fel de “pain de spagne”, sau, pe romaneste, pandispan. Rasturnati foaia de pandispan pe un servet foarte curat, umezit cu apa rece si foate bine stors, apoi rulati cu servet cu tot si lasati la frigider pana a doua zi acest rulou, cand se va scoate, se va derula din servet si se va umple cu crema, dupa cum urmeaza.
Pentru crema aveti nevoie de: 300 gr unt (un pachet si jumate), 250 gr zahar pudra, 4 oua intregi, 50 gr cacao si nuca pralinata (nuca cu zahar topit si intarit) tocata marunt, rom.
Citeste continuarea aici.
foto: Pixabay.com
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT