Shop
Ultimele 100 de articole

Retetele tale: Zama cu oua „romanesti”

22 martie 2017, , Vizualizări:
zeama-de-oua

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu ouă – mai pe-nțeles: cu ochiuri românești și nu cu zdrențe ori cu dresală pe bază de ou.

Trebuință ai de ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel și-o varză mică. Ba, dacă-ți place, loc își face în oală și-un păstârnac cu inimă dulce. O lingură de unt și câteva boabe de piper. O lingură de făină și, după cum ți-i gustul, tarhon proaspăt ori la oțet, tăiat mărunt. Pentru acrit, oțet sau zeamă de lămâie. Și nelipsite-or fi sarea și ouăle, că doar despre dânsele e vorba.

Citeste continuarea aici.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.