Retete rapide #6. Diavolul calare
O denumire care te duce cu gandul la multe. Dar merita incercat acest preparat, care pleaca de la ideea ca orice merge infasurat in sunca.
Ingrediente
- 24 de curmale carora li s-a scos samburele
- 1/2 ceasca de banza albastra
- 12 felii de bacon
- 1/2 ceasca de otet balsamic.
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 150 grade.
Umple curmala cu branza albastra, lipeste cealalta jumatate, apoi infasoara in jumatate de felie de bacon. Fixeaza cu scobitoare si da la cuptor pentru 10 minute sau pana cand baconul devine crocant.
Intre timp, pune otetul balsamic intr-o tigaie si fierbe-l pana cand devine un sirop consistent (5-10 min).
Scoate de la cuptor curmalele din cuptor si stropeste cu siropul de otet balsamic.
Pofta buna!
Reteta creata de Daniel Bortnick
Retete rapide #7. Bruschette cu branza de capra
Simple, elegante si foarte gustoase, aceste bruschette pot fi o optiune rapida atunci cand se anunta vizitatori si n-ai timp sa gatesti ceva elaborat.
Ingrediente
- 150 g de branza proaspata de capra
- 2 rosii uscate la soare in ulei de masline (scurse)
- 1/4 ceasca de arpagic verde tocat
- 1 1/2 linguri de ulei de masline extravirgin, plus putin ulei pentru uns painea
- bagheta feliata (16 felii)
Mod de preparare
Painea poate fi prajita in prealabil.
Amesteca la blender branza, uleiul de masline, rosiile uscate si arpagicul, pana obtii o crema fina (aproximativ 30 de secunde).
Preincalzeste cuptorul.
Unge bruschettele cu ulei de masline pe ambele parti. Da la cuptor pana devin aurii (aproximativ 2 minute pe fiecare parte).
Intinde crema de branza pe feliile de paine, da din nou la cuptor pe hartie de copt, pana cand capata o culoare maronie sau se topeste branza (2-3 minute). Scoate pe un platou. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Reteta creata de Judith Finlayson
Retete rapide #8. Lipie cu piersici caramelizate, brie si miere
Dulce, savuros si crocant. Merita incercat!
Ingrediente
- 12 bucati de lipie (torillas)
- 1 piersica feliata si sotata cu cimbru maruntit
- 100 g banza brie feliata subtire
- 1/4 ceapa rosie sotata in unt pana la caramelizare
- 1/4 ceasca de miere
Mod de preparare
Asaza doua tortillas pe o suprafata plana. Pune portii egale de piersici, ceapa si branza brie pe fiecare lipie (un sfert din intreaga cantitate, la fiecare). Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Asaza tortillas una peste alta si pune o a treia tortilla deasupra pentru a completa trei straturi. Apasa ferm. Procedeaza la fel cu celelalte lipii. Pune intr-o tigaie unsa cu putin ulei sau la grill si coace pana cand devin aurii, apoi intoarce pe partea cealalta. Taie in triunghiuri si toarna pe deasupra feliilor miere.
Pofta buna!
Reteta creata de Chris Santos
Retete rapide #9. Ciuperci cu usturoi si sherry
Un preparat clasic, foarte usor de pregatit.
Ingrediente
- 230 g ciuperci
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri de unt
- 1/2 ceasca de sherry de buna calitate
- 1 lingura de arpagic verde maruntit
Mod de preparare
Pune doua linguri de unt intr-o tigaie. Adauga ciupercile, asezoneaza cu sare si piper dupa gust si lasa la sotat 2-3 minute, pana cand ciupercile incep sa se caramelizeze. Adauga usturoiul pisat si lasa la foc pana cand usturoiul capata o culoare auriu-maronie.
Ia cratita de pe foc si adauga cu atentie sherry. Amesteca bine, apoi adauga lingura de unt si arpagicul. Adauga sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Reteta creata de Jason McClure
Retete rapide #10. Ardei gras galben umplut cu pui afumat
Un preparat contrastant. Gustul dulce al ardeiului gras galben intra in combinatie cu gustul afumat al puiului.
Ingrediente
- 1 ceasca de pui afumat maruntit
- 1 lingura de rosii uscate la soare maruntite
- 1 lingura de ceapa rosie tocata fin
- 1 lingura de maioneza
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 ardei gras galben taiat in felii barcute (8 felii)
- 1 lingurita de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol puiul, cu rosiile, ceapa, maioneza si mustarul pana se omogenizeaza. Asaza feliile de ardei pe un platou, astfel incat scobitura sa fie in sus. Umple „barcutele” cu amestecul de pui afumat si garniseste cu patrunjelul proaspat tocat. Le poti prepara si inainte sa iti vina musafirii. Le poti tine pana la 3 ore in frigider, acoperite cu folie. Dar patrunjelul presara-l la servire.
Pofta buna!
Reteta creata de Judith Finlayson
Sursa: oprah.com
Citeste continuarea: 1 2