12 retete simple de paine de casa! Adu mirosul de paine calda in casa ta!
Mirosul de paine calda te duce cu gandul la rasfatul copilariei. Rasfata-ti si tu familia cu mirosul de paine calda. Noi iti prezentam niste retete delicioase pe care mamicile comunitatii noastre le-au postat in sectiunea ReteleleTale. Daca te inspira orice preparat de mai jos si doresti sa ii afli reteta, tot ce trebuie sa faci e sa dai clic pe numele ei si vei ajunge la reteta dorita.
Paine de casa cu ceapa prajita
Abetina a trimis o reteta delicioasa de Paine de casa cu ceapa prajita.
Ingrediente Paine de casa cu ceapa prajita
1 kg faiana de grau,
1 cub de drojdie,
2 cepe,
50 ml .ulei,
1 lingurita rasa de sare ,
1 galbenus de ou
Mod de preparare Paine de casa cu ceapa prajita
Se cerne faina intr-un vas si peste faina se adauga drojdia stinsa cu apa si putina sare, adaugam apoi ceapa prajita in ulei, ceapa trebuie sa fie prajita foarte bine, de culoare maronie, insa mare grija sa nu se arda, asa va avea un gust special si o dulceata aparte care va da gust painii. Se framanta aluatul foarte bine, se pune intr-o tava si se lasa la crescut, cand a crescut cam 3/4 din suprafata tavii, ungem painea cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, in jur de o ora.
Pofta buna!
Paine de casa cu dovleac si mac
Abetina a trimis o reteta delicioasa de Paine de casa cu dovleac si mac.
Ingrediente Paine de casa cu dovleac si mac
un cub de drojdie,
1 kg.faina de grau,
2 oua,
un dovleac micut cel mult de 1 kg., daca este mai mare veti putea face si o placinta,
500 ml.iaurt,
50 ml.ulei,
100 gr.mac,
o lingurita mica de sare.
Mod de preparare Paine de casa cu dovleac si mac
Se taie dovleacul felii se curata de miez si seminte si se pune la fiert cu apa rece, cand este fiert, scurgem apa si il lasam sa se raceasca, apoi il curatam de coaja si il punem intr-un castron, il sfaramam bine cu o furculita si punem peste el 300 ml iaurt si mestecam foarte bine.
Intr-un vas punem faina de grau si peste faina adaugam drojdia topita in 200 ml iaurt caldut la temperatura camerei si o lingurita rasa de sare, oul, macul si dovleacul cu iaurt si facem un aluat suficient de tare, spre final adaugam uleiul si framantam sa se desprinda aluatul de pe vas, impartim aluatul in doua bucati si il punem in doua tavi unse cu ulei, lasam sa creasca cam 3/4 din tava si ungem painea cu un ou batut, eu am avut musafiri si painea a crescut sa dea din tava, asa ca a fost mai greu cu unsul cu ou, dam tavile la cuptorul incins la foc potrivit, cand este copata scoatem tavile din cuptor, punem cateva prosoape peste paine macar 30 minute si apoi scoatem painile din tavi si le invelim in prosoape sa se racoreasca, apoi le punem in sacose de plastic,asa painea va ramane moale si frageda mult timp.
Paine de casa de post
Iata o delicioasa retete de paine de casa de post.
Ingrediente Paine de casa de post
– 1 kg faina de grau
– 1 cub drojdie ,25 gr
– apa
– un varf de cutit de zahar
– sare
– mac (optional)
Mod de preparare Paine de casa de post
Intr-un lighenas se pune drojdia si un cutit de varf de zahar si se amesteca pana se lichefiaza drojdia, pregatim maiaua, se adauga cca 100 gr apa calda peste drojdie si 2-3 linguri de faina, amestecam si se pune la un loc caldut pana se dubleaza cantitatea. Dureaza cam 15 minute.
Dupa ce a crescut adaugam restul de faina, sare si apa calda, cca 300 ml, daca este necesar se mai adauga apa calda sau faina si se framanta bine, nu mai putin de 30 de minute.
Dupa ce am framantat bine punem la crescut intr-un loc caldut pentru cca o ora, intre timp pregatim 2 tavi (ca pentru cozonac) le ungem cu putin ulei sau punem hartie de copt, si facem painile, impletim exact ca la un colac, vor iesi 2 paini, le punem in tava si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul sau se umplu tavile, optional presaram mac deasupra, apoi le punem in cuptorul incalzit. Nu se deschide cuptorul 25 minute, dupa 25-30 de minute verificam daca sunt gata, trebuie sa fie putin rumene deasupra.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!