Retete de Sarbatori Salate # 25. Salata de andive si curmale
Ingrediente Salata de andive si curmale
2 buc andive
200 gr nuca prajita
10 curmale
1 ceapa rosie
sare, piper
60 ml otet
7 linguri ulei de masline
Mod de preparare Salata de andive si curmale
Prajim nucile pe care le am faramitat in bucati mici, intr-o tigaie care nu lipeste timp de 6 minute.
Ceapa si curmalele le taiem marunt si le punem pentru 15 minute in otet, apoi adaugam uleiul de masline si condimentele dupa gust. (sare si piper)
Eu prefer sa pun andivele imediat dupa ce le tai in apa cu sare si otet, asa isi pierd din gustul amar. Oprim cateva foi mai mari, iar pe celelalte le taiem. Punem dresingul peste ele si nuca si amestecam. Foile mari le am umplut cu salata si le am asezat pe platou. Servim imediat.
Retete de Sarbatori Salate # 26. Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi
Retete de Sarbatori Salate # 27. Salata de chiftelute marinate
INGREDIENTE Salata de chiftelute marinate
– 1,5 kg carne tocata ( vita + porc )
– 4 oua ( pt compozitie )
– 1 canita faina de grau
– 1 legatura patrujel verde
– 1 varf piper negru
– 1 lingura sare
– 1 lingura condimente chiftele
– 2 kg ceapa alba
– 1500 ml apa
– 500 ml otet 9 grade
– 4 galbenusuri ( 2 crude + 2 fierte ) – pt maioneza
– 500-700 ml ulei de floarea soarelui – pt prajit si maioneza
MOD PREPARARE Salata de chiftelute marinate
Intr-un castron punem carnea tocata, ouale batute bine, condimentele (sare, piper, condimente chiftele ), patrunjelul verde tocat marunt si faina. Amestecam totul pana se omogenizeaza compozitia. Formam bilute mici si le prajim in uleiul incins.
Cand chiftelutele sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a inlatura surplusul de ulei.
Ceapa se curata si se taie pestisor. Intr-o oala se pune la fiert apa cu otetul. Cand clocoteste adaugam ceapa si o lasam sa traga 1-2 clocote, apoi o scurgem, o asezam pe un platou si o lasam sa se raceasca.
In acest timp pregatim maioneza din 4 galbenusuri ( 2 crude si 2 fierte ) si 500 ml ulei.
Chiftelutele se amesteca cu ceapa marinata, dupa care se incorporeaza maioneza si se condimenteaza cu sare si piper.
Salata se lasa la rece si se serveste ca atare.
Retete de Sarbatori Salate # 28. Salata de pui cu masline
Ingrediente Salata de pui cu masline
1 piept de pui
ardei gras verde
masline 200 g
morcov -2
Preparare Salata de pui cu masline
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
Cand este fiert se lasa putin la racit si se taie bucatele.
Se pune intr-un castron.
Alaturi se pun legumele spalate, curatate si rase pe razatoarea mare.
Se adauga si maslinele.
Este o reteta usor de preparat si rapid.
Image by Christo Anestev from Pixabay
Retete de Sarbatori Salate # 29. Salata de telina
Retete de Sarbatori Salate # 30. Castraveti cu sunca si sos de maioneza
Iata o reteta rapida pe care o poti prepara foarte usor: Castraveti cu sunca si sos de maioneza.
Ingrediente Castraveti cu sunca si sos de maioneza
castraveti murati, sunca, pastrama, jambon…ce gasiti mai usor si va convine ca pret
Mod de preparare Castraveti cu sunca si sos de maioneza
se taie castravetii felii foarte subtiri, sunca se taie cubulete sau felii lunguiete; se prepara maioneza; se pune intr-un castron o lingura sau doua (dupa cat de consistent vreti sa fie sosul); peste maioneza se adauga un pahar de iaurt, se amesteca pana se incorporeaza una in alta; se pune un fie de sare; se „arunca” sunca si castravetii si se amesteca. Usor si foarte racoritor! Pofta buna!
Image by Plamen Ivanov from Pixabay
Retete de Sarbatori Salate # 31. Salata cu ciuperci si piept de pui