Prajituri de post: Cele mai gustoase 25 de prajituri de post - Pagina 2 din 5 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Prajituri de post: Cele mai gustoase 25 de prajituri de post

prajituri de post
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro

Prajituri de post #5: Strudel cu fructe de padure

Reteta de la 

Strudel cu fructe de padure

Ingrediente Strudel cu fructe de padure

1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
50 ml apa

 

Mod de preparare Strudel cu fructe de padure

Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana capata consistenta unui sos gros.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Dezghetam aluatul si il taiem in sase.
Lasam un spatiu in mijlocul aluatului unde vom pune umplutura iar pe laterale facem taieturi de circa 2 cm. Din cei 50 ml apa si 3 linguri de zahar facem un sirop. Ungem suprafata cu ajutorul unei pensule.
Punem in miloc umplutura (nu puneti foarte multa fiindca va curge la copt). Incepem sa impletim aducand fasiile laterale peste umplutura cat mai strans posibil. Presam capetele cu o furculita ca sa nu curga umplutura.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu sirop.
Le dam la cuptor, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc reci, eventual presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Prajituri de post #6: Briose de post

Reteta de la

Briose de post

Ingrediente Briose de post

250 g faina
100 g zahar
o lingurita rasa praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
coaja si sucul de la 2 portocale
100 ml ulei
2-3 linguri apa
2-3 linguri zahar pudra
capsune din dulceata

Mod de preparare Briose de post

Zaharul, apa, uleiul, coaja si sucul de portocale se amesteca pana se topeste zaharul.
Intr-un vas se cern faina si praful de copt.
Se adauga compozitia lichida si se amesteca cu telul, sa nu ramana cocoloase.
Fiecare lacas de briosa, se umple 3/4, iar deasupra compozitiei asezam capsune din dulceata. Ele se vor lasa pe fundul formei.
Se coc 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scot usor.
Se imbraca fiecare briosa cu hartie dantelata si se servesc pudrate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Prajituri de post #7: Crumble cu mere

Reteta de la

Crumble cu mere

Ingrediente Crumble cu mere

5-6 mere
5 linguri zahar tos
100 gr faina
75 g margarina vegetala
75 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara macinata
un praf de sare

 

Mod de preparare Crumble cu mere

Intr-un vas amestecam faina, zaharul pudra si margarina, va rezulta un aluat pe care il sfaramam in mana (firimituri), apoi il vom tine la rece 30 de min.
Intr-o craticioara unsa cu margarina, adaugam merele curatate de coaja si cotoare si taiate cubulete, zaharul tos si scortisoara.
Presaram deasupra merelor firimiturile reci, apoi dam la cuptor prajitura pana se rumeneste deasupra.
Este un desert foarte usor de preparat.

Pofta buna!

Prajituri de post #8: Batoane energizante cu stafide si goji

Reteta de la

Batoane energizante cu stafide si goji

Ingrediente Batoane energizante cu stafide si goji

200 gr fulgi de ovaz
100 gr stafide
100 gr fructe goji
100 gr miere de albine Dulceata florilor
100 gr margarina sau unt pentru cei care nu tin post

 

Mod de preparare Batoane energizante cu stafide si goji

Intr-un bol punem fulgii de ovaz, stafidele si fructele goji.
Adaugam margarina sau untul topit si mierea de albine.
Amestecam bine compozitia.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Incingem cuptorul in prealabil si dam la cuptor pentru circa 10-15 minute. Lasam sa se raceasca in tava apoi taiem batoanele cu un cutit foarte bine ascutit.

Pofta buna!

Prajituri de post #9: Melcisori cu nuca

Reteta de la

Melcisori cu nuca

Ingrediente Melcisori cu nuca

500 gr faina
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
4 linguri miere
25 gr margarina
300 gr miez nuca pisat
200 gr zahar

 

Mod de preparare Melcisori cu nuca

Dizolvam pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi adaugam putina faina. Obtinem o maia pe care o punem la dospit pana isi dubleaza volumul.
Diluam mierea in apa si adaugam margarina topita. Adaugam maiaua, omogenizam , apoi treptat punem faina.
Framantam pana obtinem un aluat omogen de consistenta plastelinei.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi intindem o foaie pe care presaram miezul de nuca amestecat cu zaharul.
Rulam cat mai strans ca pe o rulada si taiem cu un cutit foarte ascutit rulouri aproximativ egale.
Le punem in picioare in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei sau margarina si le mai lasam circa 30 minute sa creasca.
Le ungem cu un sirop din apa si zahar ca sa se rumeneasca frumos . Daca nu tineti post le ungeti cu galbenus de ou batut cu cateva linguri lapte.
Le lasam la cuptor pana se rumenesc.
Cand sunt gata ii ungem cu sirop din apa cu zahar pentru aspect. Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Prajituri de post #10: Tarta cu mere

Reteta de la 

Tarta cu mere

Ingrediente Tarta cu mere

-200 ml ulei
-200 ml apa minerala
-un praf de sare
-faina cat cuprinde

Umplutura Tarta cu mere

-500-700 gr mere
-scortisoara
-200 gr zahara sau dupa gust
-2 linguri gris

Mod de preparare Tarta cu mere

ALUAT: intr-un castron punem apa minerala, uleiul si praful de sare. Adaugam faiana si amestacam pana obtinem un aluat tare, elastic care nu se lipeste. Se lasa la rece 15 minute.

UMPLUTURA: Curatam de coaja merele si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari apoi le amestecam zaharul si scortisoara. Scoatem aluatul de tarta, il intindem si tapetam cu el o forma de tarta sau ce fel de tava avem la indemana.

Adaugam pe fundul tartei grisul uniform, apoi punem merele scurse de zeama. Din restul de aluat modelam partea de sus a tartei. Se introduce la cuptror, si se tine pana devine usor rumenie la suprafata. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Data articol: 29/11/2025