Nu va vindem gogosi! Dar va prezentam 11 retete de gogosi delicioase - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Nu va vindem gogosi! Dar va prezentam 11 retete de gogosi delicioase

retete de gogosi
Credit foto: Imagine de Džoko Stach de la Pixabay

Gogosi pufoase cu apa minerala # Reteta 3

Reteta de la .

gogosi pufoase

Ingrediente Gogosi pufoase cu apa minerala

-2 kg faina
-40 g drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-200 g zahar tos
-2 oua
-coaja de la o lamiie
-1,5 l apa minerala
-1 l ulei
-1 fiola esenta de lamaie
-100 ml lapte

Ingrediente Gogosi pufoase cu apa minerala

Din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul.
Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie. Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina, taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Gogosi pufoase cu lapte cald # Reteta 4

Reteta de la .

Gogosi pufoase si delicioase - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - a-delicacy-322722_1920

Ingrediente gogosi pufoase cu lapte cald

500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie

Mod de preparare gogosi pufoase cu lapte cald

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se fac portii de cate o gogoasa
Se mai lasa putin pe masa la crescut si de abia apoi se prajesc.
La sfarsit le-am trecut prin zahar pudra!

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/01/2024