Retete cu pui pentru copii. 6 retete delicioase pentru cei mici
Retete cu pui pentru copii. Carnea de pui poate fi fada, mai ales pieptul, insa este cea mai putin grasa carne, e o sursa importanta de proteine care trebuie inclusa in alimentatia copilului, se patrunde extrem de usor si nici nu e printre cele mai scumpe.
Iata cateva retete cu pui pentru copii, care vor adauga savoare puiului si se pot pregati in mai putin de o ora, ceea ce e foarte important cand ajungi acasa cu sufletul la gura de la serviciu si copiii incep sa dea tarcoale frigiderului.
Retete cu pui pentru copii # 1. Pui cu chimen si fasole neagra
4 portii; timp de pregatire: 15 min; total preparare: 25 min.
Ingrediente Pui cu chimen si fasole neagra
- un piept de pui dezosat, fara piele, taiat in doua pe lungime
- o lingurita de chimen pisat
- un praf de boia iute
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa rosie mica, taiata marunt
- un ardei capia rosu taiat marunt
- o conserva mare de fasole neagra sau rosie
- o cutie mica de boabe de porumb
- o ceasca si jumatate de rosii cherry taiate in jumatati
- 2 cepe verzi taiate marunt
- 2 linguri de frunzede coriandru proaspat (sau patrunjel), taiat mare
- 2 lingurite de otet de vin rosu
Mod de preparare Pui cu chimen si fasole neagra
Pune pieptul de pui intre foi de plastic si bate-l un pic cu ciocanul de snitele pana ajunge cam de un cm grosime. Amesteca chimenul cu boiaua si sare si freaca puiul cu acest amestec. Incinge uleiul intr-o tigaie mare, prajeste puiul cate patru minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe o farfurie. Da focul mai mic si pune in tigaie ceapa si ardeiul capia. Amesteca mereu timp de un minut, apoi adauga fasolea scursa bine, porumbul, rosiile, trei linguri de apa si amesteca timp de doua minute, pana se incalzesc toate la un loc. Trage tigaia de pe foc, adasuga ceapa verde, coriandrul si otetul. Pune sare si piper dupa gust, amesteca bine, aseaza totul pe un platou, taie pieptul de pui in felii si aranjeaza-le deasupra.
Retete cu pui pentru copii # 2. Pui cu pilaf de bulgur (grau pisat mare)
4 portii; timp de pregatire: 15 min; total preparare: 30 min
Ingrediente Pui cu pilaf de bulgur
- o lingura de ulei de masline
- 4 bucati de piept de pui dezosat de aprox 200 g bucata
- 3 cesti de supa de pui
- 1,5 cesti de bulgur (grau pisat mare)
- 2 catei de usturoi
- o legatura de spanac taiat mare
- o mana de frunze proaspete de busuioc rupte in bucati mari
Mod de preparare Pui cu pilaf de bulgur
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, pune sare si piper pe pui si prajeste-l cam 4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe o farfurie. Pune in tigaie supa, bulgurul, usturioul taiat marunt, sare si piper si lasa totull pe foc mediu-iute pana da in clocot. Pune puiul in bulgur, da focul la mic si acopera tigaia. Lasa mancarea sa fiarba incet pana cand bulgurul se inmoaie si puiul e bine patruns (15-17 minute). Scoate puiul si pune-l in farfurii, adauga in tigaie spanacul si busuiocul, amesteca totul pana se inmoaie un pic verdeturile adaugate la urma, apoi inchide focul. Pune pilaful de bulgur in farfurii, langa pui.
Citeste continuarea aici.
Imagine de Wow Phochiangrak de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?