Petrecerea la Craciun de la birou: ce mancaruri sa eviti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Petrecerea la Craciun de la birou: ce mancaruri sa eviti

Sosuri
De ce sa le eviti: sosurile obisnuite la petreceri au grasimi ascunse, din cauza maionezei, a branzei si a smantanii din care sunt facute. Daca adaugi si caloriile din chips-uri sau crackers (pentru ca nu poti manca sosul gol), obtii o adevarata bomba nutritionala!
Cu ce le inlocuiesti: daca e musai sa ai un sos, incearca-le pe cele pe baza de iaurt, preferabil iaurt grecesc, sau sosul salsa, pentru ca nu au nici pe departe continutul de calorii si grasimi al sosurilor obisnuite, fiind in plus bogate in vitamine, nutrienti si antioxidanti.
 

 

 

Foietaje cu umplutura
De ce sa le eviti: multe produse de patiserie cumparate din magazine sunt pline de grasimi si au umplutura cu jeleu sau combinatii de branzeturi, bogate in calorii.
Cu ce le inlocuiesti: creveti. O cana de creveti are doar 220 de calorii si numai doua grame de grasimi, facand din acestia un aperitiv mult mai sanatos, cu aproape 90% mai sarac in lipide.

 

 
Tort de fructe
De ce sa-l eviti: nu lasa denumirea acestui desert sa te pacaleasca: nu e nimic fructat sau sanatos in el! De fapt, cantitatea de fructe din astfel de torturi este neglijabila, iar fructele care ajung intr-adevar in el sunt pline de zahar. Socoteste si zaharul din blat, faina si untul si vei vedea ca ajungi sa mananci un desert care contine peste 100 de calorii per 30 de grame.
Cu ce il inlocuiesti: fondue de ciocolata cu fructe, precum felii de banana, fructe de padure sau bucati de portocala. Nu numai ca fondue este un fel de mancare delicios, dar contine cu adevarat fructe (care au aproape zero calorii!) si vei beneficia de o doza delicioasa de antioxidanti sanatosi din ciocolata.

Indiferent de mancarurile pe care le vei alege la petrecerile din preajma Craciunului, poti diminua aportul de calorii mancand incet si savurand fiecare imbucatura.

Autor: Alexandra Nedelcu

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/12/2013