Dezlegare la peste. 10 retete delicioase de pastrav la cuptor
Pastrav umplut cu nuca in foitaj # Reteta 7
Se pregateste umplutura: ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si putina apa, se adauga miezul de nuca tocat, rozmarinul si usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Cand este aproape rece se amesteca aceasta compozitie cu oul si condimentele.
Pastravul se umple cu aceasta umplutura, se inveleste intr-o mantie de foitaj pe diagonala si se asaza pe un gratar. Se pune la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termica a pestelui si cresterea si rumenirea mantiei din foitaj.
Se serveste alaturi de o garnitura de legume si sos de sampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite”.Reteta culeasa de Simona Lazar.
Pastrav la cuptor cu legume, ca la manastire # Reteta 8

Mod de preparare
Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt, de Simona Lazar.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
