Dezlegare la peste. 10 retete delicioase de pastrav la cuptor - Pagina 4 din 5 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Dezlegare la peste. 10 retete delicioase de pastrav la cuptor

pastrav la cuptor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - trout-2900325_1920
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro , Credit foto: Imagine de -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay

Pastrav umplut cu nuca in foitaj # Reteta 7

S-a intamplat sa ajung la Sambata de Sus tocmai la ceasul cand cea care avea sa-mi fie gazda curața pastravii care urmau sa ajunga in farfurie la masa de pranz. Iazul e la numai cativa metri de usa bucatariei și n-aveam nici un dubiu ca peștele e proaspat prospacior. Ce m-a intrigat a fost rețeta: Pastrav umplut cu nuca in foitaj, si n-am rezistat sa intreb cum se prepara.
La doi pastravi, avem nevoie de 100 g ceapa, 100 g miez de nuca, un ou, 10 g usturoi, 50 ml ulei, 10 g sare, 1 g piper, 100 g foitaj, 1 g rozmarin. „Cu un cutit bine ascutit, pastravul se despica pe sira spinarii, scotand sira si coastele, se eviscereaza, iar apoi se spala. Se lasa la scurs dupa care se condimenteaza (sare, piper).
Se pregateste umplutura: ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si putina apa, se adauga miezul de nuca tocat, rozmarinul si usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Cand este aproape rece se amesteca aceasta compozitie cu oul si condimentele.
Pastravul se umple cu aceasta umplutura, se inveleste intr-o mantie de foitaj pe diagonala si se asaza pe un gratar. Se pune la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termica a pestelui si cresterea si rumenirea mantiei din foitaj.
Se serveste alaturi de o garnitura de legume si sos de sampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite”.Reteta culeasa de Simona Lazar.
Pofta buna!
Gasesti si alte retete minunate pe AntenaSatelor.ro.

Pastrav la cuptor cu legume, ca la manastire # Reteta 8

pastrav la cuptor

Ingrediente
3 pastravi,200 g fasole verde (poate fi si din conserva),doua cepe,doi ardei grasi verzi,vin alb,untdelemn,sare,piper,cimbru.

Mod de preparare

Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt, de Simona Lazar.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Data articol: 28/11/2025