Dezlegare la peste. 10 retete delicioase de pastrav la cuptor
Pastrav la cuptor # Reteta 3
Ingrediente Pastrav la cuptor
1-2 leg patrunjel
1 ceapa
1 Morcov(optional)
1-2 rosii (obtional)
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
o lamaie mare pentru sosul de lamaie
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se da cu sare si piper,dupa care se pune in vasul yena care in prealabil a fost uns cu unt.Se pune ceapa si patrunjelul peste pastrav dupa care se toarna vinul si se da la cuptor.
Se serveste cu sos de lamaie pe care il fac astfel:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pastrav.
Pofta buna!
Pastrav la cuptor # Reteta 4
Reteta de la cami_marga
3 pastravi
1 cutie de rosii
1 ceapa
1/2 lamaie
sare
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si se pune in tava. Peste ceapa se adauga jumatate din cutia de rosii si se presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul de rosii, se adauga iar putina sare si pe deasupra lamaia taiata rondele. Se completeaza cu o cana de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Cand apa a scazut la jumatate se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu si se introduce din nou la cuptor pentru aproximativ 20 minute, dupa care poate fi servit.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
