Românilor le place foarte mult sarea în bucate. Un studiu al Global Adult Tabacco Survey arată un consum dublu de sare faţă de cel normal. Nu este nici pe departe singurul exces alimentar pe care îl fac românii. Mâncăm zahăr şi grăsimi pe pâine şi, din păcate, nu ne înghesuim deloc când vine vorba de fructe, legume ori sucuri naturale.
În fiecare zi, un român consumă 11 grame de sare, în condiţiile în care limita maximă admisă este de 5 grame.
„Natura a avut grija ca în majoritatea alimentelor să existe un strop de sare. Ca şi un obicei sănătos, aş spune în primul rând, să mâncăm alimentele, mai ales legumele care conţin puţină sare, să le mâncăm ca atare, fără să mai punem sare în plus. Să avem grijă, pentru că inclusiv apa minerală conţine sare”, a declarat la România TV, medicul
nutriţionist Mihaela Bilic.
Articolul integral pe RTV.NET.