Nu crede tot ce citesti. 10 mituri despre mancatul sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Nu crede tot ce citesti. 10 mituri despre mancatul sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Nu crede tot ce citesti. 10 mituri despre mancatul sanatos

Uneori, este greu sa scapi de ideile preconcepute privind alimentatia sanatoasa, insa mentinandu-le nu faci decat sa te privezi de multe lucruri bune. Tocmai de aceea este nevoie sa renunti la ele.

 

Iata 10 mituri despre mancatul sanatos care nu-ti sunt de niciun folos.

 

  1. Mancatul dupa ora 6:00 p.m. este nesanatos

Este o superstitie foarte veche. Datorita stilului si ritmului actual de viata, o masa dupa ora 6 p.m. este nu doar sanatoasa, ci si normala. Oamenii zilelor noastre merg mai tarziu la culcare decat stramosii lor, iar infometarea iti poate afecta sanatatea. Adevarul este ca nu ar trebui sa mananci cu trei ore inainte de a merge la culcare, iar cina ar trebui sa fie usoara.

 

 

  1. Grasimea este periculoasa

Grasimea este, adesea, considerata rea pentru sanatatea si forma ta fizica, insa nu este intotdeauna asa. Nu poti digera alimentele fara ea. Grasimea ajuta metabolizarea vitaminelor vitaminelor A si E si daca in organism nu este suficienta grasime aproape ca se opreste productia de hormoni. De asemenea, lipsa grasimii are ca rezultat accelerarea imbatranirii pielii, iar ficatul este afectat negativ. Tocmai de aceea ar trebui sa limitezi consumul de ulei vegetal, insa nu ar trebui sa-l excluzi in totalitate din alimentatie. Cea mai buna solutie este sa consumi mai putine alimente ce contin grasimi nesanatoase, precum carnatii, maioneza, biscuitii sau prajiturelele din comert.

 

 

  1. Gustarile sunt nesanatoase

Gustarile sunt necesare. Daca iti pasa de sanatatea ta ar trebui ca, din cand in cand, sa te incarci cu energie. Aceste gustari ar trebui echilibrate: ar trebui sa mananci fructe sau nuci/alune.

 

 

  1. Toate alimentele organice sunt sanatoase

Produsele etichetate drept „organice” nu sunt, adesea, diferite fata de „suratele” lor obisnuite (cu exceptia costului: primele sunt mai scumpe).

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 06/04/2017