Shop
Ultimele 100 de articole

Motivul pentru a face meniul pe o săptămână în avans

03 august 2017, , Vizualizări:
meniu gatit bucatarie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1979272_1920

Şi când mă refer la asta nu mă refer la o listă de cumpărături pentru o săptămână. Pentru că asta probabil facem deja cei mai mulţi dintre noi. Mă refer la un meniu complet, cu principalele mese ale zilei şi gustările, pentru fiecare membru al familiei timp de 7 zile.

Este un exerciţiu foarte util şi ar trebui să încercaţi să faceţi asta măcar o lună de zile, săptămânal. Veţi observa câteva schimbări în bine. Uite care sunt cele mai probabile dintre ele:

Analizaţi mai bine ce mâncaţi. Iar din această analiză pot reieşi multe îmbunătăţiri care se pot face. Poate că mâncaţi prea multă carne. Poate că felurile de mâncare variază prea puţin şi nu este de mirare că nu va mai place. Poate ieşiţi des în oraş sau daţi mulţi bani pe mâncare la serviciu. Câştigul va fi un echilibru alimentar, foarte important pentru sănătatea pe termen lung.

 

 

Cumpăraţi mai puţine lucruri. Ştiu, pare absurd. Însă adevărul este că foarte mulţi dintre noi aruncăm multă mâncare. Câteva astfel de exerciţii ne pot ajuta să ne calibrăm mai bine coşul alimentar.

Ajungeţi în situaţia de a mânca mai sănătos. Când descoperiţi că faceţi o oală de supă şi aveţi mâncare la prânz pentru trei zile începeţi să îi apreciaţi cu adevărat valoarea. La fel, dacă planificaţi două prăjituri făcute în casă nu mai cumpăraţi dulciuri pline de chimicale în fiecare zi.

Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax