Motivele pentru care untul este mai bun decat crezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Motivele pentru care untul este mai bun decat crezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Motivele pentru care untul este mai bun decat crezi
unt - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Ai incercat vreodata sa convingi pe cineva de faptul ca untul este o componenta importanta a unei diete sanatoase? Este posibil ca partenerul de discutie sa fie sceptic in legatura cu cele spuse de tine intrucat peste tot se vorbeste despre cat de periculoase sunt grasimile saturate (continute de unt) pentru sanatate. Insa, dupa ce zeci de ani s-a sustinut ideea ca grasimile sunt nocive pentru organismul uman, au aparut studii noi care sustine exact contrariul. Tocmai de aceea, s-a ajuns la concluzia ca untul nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta sanatoasa.

Analizele in laborator au aratat ca untul poate fi consumat cu moderatie intrucat contine vitamine solubile, care sunt esentiale pentru mentinerea unei greutati ideale. Compozitia untului este alcatuita in principal din grasimi: 70% grasimi saturate si 25% grasimi mononesaturate si 2,3% grasimi polinesaturate.

 

Desi, untul contine si grasimi trans, pentru ca provin din lactate acestea sunt sanatoase, spre deosebire de grasimile trans din alimentele procesate. Acidul linoleic conjugat care se gaseste in unt este asociat cu diverse beneficii pentru sanatate – poate reduce riscul de cancer, ajuta la scaderea in greutate si imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular.

Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine untul este un aliment dens in nutrienti. Furnizeaza vitaminele A, D, E, B12 si K2, unele dintre ele avand proprietati antioxidante, ceea ce le transforma intr-un ajutor in rezolvarea unor probleme de sanatate.

 

Atunci cand alegi un sortiment de unt asigura-te ca provine de la animale hranite cu iarba, intrucat acesta furnizeaza cea mai mare cantitate de nutrienti benefici pentru sanatate, vitamine si antioxidanti.

Sursa: thedailymeal.com

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 25/10/2016