Culoarea legumelor nu influenţează valoarea lor nutriţională, iar legumele albe sunt la fel de bogate în nutrienţi ca şi cele colorate, după cum afirmă specialiştii nutriţionişti.
Conopida, ceapa, ciupercile, cartoful sau ridichea sunt surse importante de substanţe nutritive esenţiale pentru organismul uman, precum şi de fibre. Sunt bogate în potasiu, magneziu şi vitamina C, iar faptul că nu sunt legume colorate nu le ştirbeşte din calităţile nutritive, după cum arată un nou studiu de specialitate al cercetătorilor americani de la Universitatea Purdue, din Indiana.
Referindu-se la importanţa legumelor în alimentaţia omului modern, specialiştii le-au comparat cu o „uzină de substanţe nutritive” pentru organismul uman, scrie RTV.NET.
Studiul specialiştilor publicat în revista Advance Nutrition arată că echipa de cercetători a identificat „o serie întreagă de dovezi” care demonstrează că includerea legumelor albe în alimentaţia zilnică sporeşte aportul de nutrienţi, în special de fibre, de potasiu şi magneziu, precum şi de Vitamina C.
De asemenea, aceste vegetale sunt foarte bune pentru funcţionarea sistemului digestiv, previn apariţia cancerului şi creşterea nivelului colesterolului. În plus, vegetalele dau energie organismului.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?