Shop
Ultimele 100 de articole

Gustările dintre mese pot fi la fel de periculoase precum fumatul, conform specialiștilor

08 noiembrie 2019, , Vizualizări:
gustari sanatoase - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - party-1206687

Printre obiceiurile dăunătoare sănătății noastre se numără și luarea gustărilor între mese. Dacă până acum câțiva ani se considera că fumatul sau consumul de alcool sunt cele mai nocive demersuri din rutina zilnică, studii recente au ajuns la concluzia că inclusiv gustările luate ziua sau noaptea pot fi la fel de riscante pentru sănătatea noastră. Din articolul de mai jos veți afla nu numai care sunt factorii ce ne pot influența să ronțăim tot timpul câte ceva, ci și ce am putea face pentru a nu deveni dependente de gustările servite la întâmplare.

Motive pentru care luăm gustări între mese

Ne este foame pentru că ne rezumăm la mai multe gustări, neavând mese principale
Nutriționiștii ne atrag atenția asupra următorului aspect: chiar dacă avem impresia că, pentru a ne menține silueta sau pentru a scăpa de kilogramele în plus ar trebui să luăm mese mai dese, la care să consumăm cantități mici de hrană, în realitate lucrurile nu stau așa. Studiile efectuate în ultimii ani au arătat că persoanele care au parte de mai multe gustări între mese, urmând principiul „să mâncăm puțin și des” nu ard mai multe calorii decât acelea care au parte de trei mese principale pe zi. De exemplu, un studiu apărut în cadrul „European Journal Of Nutrition” a evidențiat faptul că persoanele care iau 2 mese pe zi nu au ars mai puține calorii decât acelea ce au servit 7 gustări mici pe parcursul unei zile.

Un studiu italian a ajuns la concluzia că adolescenții care au obiceiul de a sări peste mesele principale și se rezumă la mai multe gustări sunt cu cel puțin 10% mai predispuși riscului de a deveni supraponderali.

În plus, alte cercetări au arătat că obiceiul de a lua gustări dese ne poate face mai tentați să ne orientăm spre achiziționarea și consumul unor produse mai nesănătoase, cu ar fi cele ce bogate în sare, zahăr și grăsimi dăunătoare.

Citește continuarea articolului pe Qbebe: http://bit.ly/2CmphOz

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax