Gogosari murati. 6 retete savuroase de incercat in aceasta toamna - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Gogosari murati. 6 retete savuroase de incercat in aceasta toamna

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Gogosari murati. 6 retete savuroase de incercat in aceasta toamna
gogosari murati - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pickled-peppers-2788676_1920
Credit foto: Pixabay.com

E sezonul muraturilor si cum ar fi camara daca n-ar avea in ea si niste borcane cu gogosari murati. Vrei sa faci si tu gogosari murati? Ai nimerit unde trebuie. Vei gasi mai jos, 6 retete savuroase de gogosari murati preparati in fel si chip.

Gogosari murati in sos de mustar

Reteta de la

Gogosari in sos de mustar

Ingrediente Gogosari murati  in sos de mustar

3 kg gogsari, 300 g mustar simplu, 250 ml ulei, 250 ml otet, 300 g zahar, 1 lingurita piper boabei, 3-4 foi de dafin

Mod de preparare Gogosari in sos de mustar

Spalam si taiem feliute gogsarii, punem la fiert condimentele impreuna cu uleiul, zaharul, otetul si mustarul.

Cand dau in clocot adaugam gogsarii, lasam la fiert cca 10 minute, pana se cuprind de sos, punem in borcane gogosarii fierbinti si le capsam.

Le lasam acoperite apoi le depozitam la rece dupa ce s-au racit.
O muratura delicioasa, cu un gust deosebit, la friptura, mancare, pizza.

Gogosari murati umpluti cu conopida

Reteta de

Gogosari umpluti cu conopida

Ingrediente Gogosari umpluti cu conopida

4kg gogosari curatati de cotoare si seminte
2kg conopida (desfacuta buchetele si oparita cu apa cu sare)
Se face o solutie in care se vor oparii gogosarii : – 1 l otet, 5 l apa
– 500 gr miere, foi de dafin
– 200 gr sare
– boabe de mustar, boabe de piper

Mod de preparare Gogosari murati umpluti cu conopida

Dupa ce sau racit gogosarii ii umplem cu buchetelele de conopida si ii aranjam frumos in borcan. La final turnam siropul fierbinte, punem bine capacul si pastram in patura pana a doua zi, cand depozitam in camara.

Gogosari dulci-acrisori

Gogosari dulci-acrisori

Ingrediente Gogosari murati dulci-acrisori

Gogosari
radacina si frunze de telina
hrean
morcov
varza rosie
conopida
cateva boabe de struguri(eu prefer rosii)
piper
boabe de mustar
foi de dafin

Ingrediente pentru 6 litri de apa

1 kg otet pentru muraturi
1 kg zahar
6 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
2 plicuri pikant fix

Mod de preparare Gogosari murati dulci-acrisori

Spalam toate legumele, le curatam de coaja si seminte, le taiem, apoi le asezam in borcanele bine spalate si uscate. Adaugam cateva foi de dafin, boabe de mustar si piper.
Amestecam bine intr-o cratita otetul, apa, sarea, plicurile de pikant fix si zaharul, apoi punem la foc si lasam sa dea in cateva clocote. Aceasta compozitie o turnam fierbinte (punem cate un polonic, incet pentru a nu se sparge borcanele) peste legumele din borcane si sigilam imediat cu capace.
Este de preferat sa fie pastrate la loc ferit de caldura foarte mare si lumina.

Gogosari in sos tomat

Gogosari in sos tomat

Ingrediente Gogosari in sos tomat

5 kg gogosari
Pentru sos:
500 ml otet
500 ml ulei
500 g zahar
800 g pasta de tomate
o lingura rasa cu sare
o lingurita cu piper macinat
3-4 foi de dafin

Mod de preparare Gogosari in sos tomat

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget.
Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti ca nu lipeste), la foc potrivit, punem tote ingredientele pentru sos si amestecam continuu pana da in cateva clocote. Adaugam gogosarii si mai lasam pe foc pana sosul ii acopera (10-15 minute). Punem compozitia in borcanele spalate si bine uscate, apoi acoperim borcanele cu folie alimentara si punem capacele cat sunt inca fierbinti.
Nu este nevoie sa sterilizam.

Gogosari murati in otet

02 octombrie 2014, , Vizualizări:

Ingrediente Gogosari murati in otet

– 5 kg gogosari taiati in sferturi sau jumatati
– 1 kg zahar
–  150 gr sare
– 1 kg otet
– foi de dafin, boabe de mustar
– boabe de piper
– crengute de visin

Mod de preparare Gogosari murati in otet

1. Se spala gogosarii si se sterg. Se taie jumatati daca sunt mai mici,sau sferturi daca sunt mai mari.
2. Intr-un vas mare punem gogosarii,adaugam peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe. Se lasa 24 de ore la macerat sa-si lase zeama. Din cand in cand mestecam in ei sa se topeasca zaharul.
3. A doua zi se pun in borcane, se adauga peste ei zeama lasata,cu tot cu boabele de mustar si piper. Se pun deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si se depoziteaza in camara.
Sunt deliciosi si crocanti, nu se inmoaie.

Gogosari murati

Reteta de la 

Ingrediente Gogosari murati

5 kg de gogosari taiati, conopida
2 litri otet
2 cani de zahar
5 linguri cu varf de sare
piper, foi de dafin, hrean

Mod de preparare Gogosari murati

Se fierb toate ingredientele si se toarna peste gogosarii taiati intr-un lighean, se iau gogosarii si se pun in borcane intercalat cu hrean si conopida apoi se fierbe iar zeama ramasa si se toarna fierbinte peste gogosarii din borcane.
Se pun capace si se asaza in camara pana la iarna.

Foto: Pixabay.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 18/10/2023