Fructele reprezentative toamnei sunt strugurii. Aceştia conţin peste 70% apă, restul fiind zaharuri şi vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K şi săruri minerale. Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, strugurii sunt necesari pentru o sănătate de fier. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt beneficiile acestor fructe.
Datorită proprietăţilor lor, strugurii sunt recomandaţi persoanelor (persoane aflate în convalescenţă, obosite, stresate) care au nevoie de o mai bună hidratare, dar şi de un aport de vitamine. În ciuda beneficiilor pe care le aduc sănătăţii, trebuie reţinut că strugurii au un conţinut ridicat de calorii şi nu sunt indicaţi diabeticilor. „Strugurii sunt alimente hidratante, foarte bogate în zaharuri şi fibre. Din cauza cantităţii mari de glucoză, au foarte multe calorii şi nu sunt indicate diabeticilor. Cura de struguri poate declanşa un diabet latent, deci consumul acestor fructe trebuie să se facă cu moderaţie şi în acord cu necesităţile nutriţionale”, a declarat, pentru RTV.NET, Corina Zugravu.
Citeste şi UN TORT INEDIT: Un dulap comestibil, cu haine din zahăr şi cu un iPad integrat FOTO
credit foto: freedigitalphotos.net
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta