Dulciuri de post. Cele mai delicioase si rapide retete de prajituri de post
Dulciuri de post # 6: Cornulețe de post cu nuci
Ingrediente Cornulețe de post cu nuci
300 g faina, 200 g margarina, o lamaie, 100 g nuci, 50 g migdale, 100 g zahar, bicarbonat, zahar pudra.
Mod de preparare Cornulețe de post cu nuci
Margarina se amesteca bine cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, nuca si migdalele macinate, faina si putin bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Se framanta aluatul si se intinde o foaie potrivit de groasa. Se taie in patrate, iar apoi fiecare se ruleaza, formandu-se covrigei. Se coc si, cat sunt inca fierbinti, se tavalesc prin zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Alte retete delicioase gasesti pe Antenasatelor.ro
Dulciuri de post # 7: Prajitura de post cu gris
Reteta de la cristina119, Vizualizări:
Ingrediente Prajitura de post cu gris
– 200 g de gris
– 200 g de zahar
– 100 g de faina
– 100 ml de ulei
– 250 ml de apa minerala
– 1 pliculet de praf de copt
– 1 pliculet de zahar vanilat
– coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare Prajitura de post cu gris
Pune intr-un vas apa minerala, zaharul tos si cel vanilat si amesteca pana cand se topesc. Adauga si celelalte ingrediente: grisul, faina, pliculetul de praf de copt si coaja de portocala. Dupa ce ai amestecat bine aceste ingrediente, adauga si uleiul. Omogenizeaza compozitia, apoi pregateste o tava pentru a pune preparatul la cuptor. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna si aranjeaza compozitia in tava. O poti lasa simpla sau poti sa presari pe toata suprafata nuci sau alune maruntite. Nu uita sa pornesti cuptorul inainte, pentru a fi deja incalzit atunci cand introduci tava in el. Prajitura cu gris, de post se coace la foc potrivit, timp de 40-45 de minute, in functie de cat de rumenita iti doresti sa fie.
La final se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se taie, se aranjeaza si se serveste dupa preferinte.
Pofta buna!
Dulciuri de post #8: Taitei scursi cu nuca si portocala
Reteta de la anisoara67
Ingrediente Taitei scursi cu nuca si portocala
(pentru 2 portii)
200g faina, 50 ml apa calda, un praf de sare, 100 g margarina, 200 g miez de nuca, 3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta), o portocala, un praf de scortisoara, un praf de sare.
Mod de preparare Taitei scursi cu nuca si portocala
1. Se framanta faina cu apa calda si un praf de sare pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine.
2. Intr-o tigaie incingem un pic margarina apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In margarina incinsa adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor.Se servesc calzi sau reci ,sunt la fel de deliciosi!
Pofta buna!
Dulciuri de post # 9: Prajitura Maya
Reteta de la anisoara67
Ingrediente Prajitura Maya
250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari, 200 ml miere lichida, o lingura cacao, 200 g margarina, esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc)
decor: 50 g zahar vanilat, 50 g nuca de cocos deshidratata, 50 g ciocolata neagra (daca nu tineti post)
Mod de preparare Prajitura Maya
1. Se maruntesc fin, la robot, biscuitii fragezi iar cei populari, se lasa bucati mai marisoare.
Biscuitii maruntiti fin se amesteca cu mierea lichida si margarina topita, pana se omogenizeaza amestecul.
Biscuitii popular se amesteca cu 200 ml apa calda in care am dizolvat lingura de cacaoa si esenta.
Caisele se dau in cateva clocote in apa fierbinte apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati mai mici si se incorporeaza in biscuitii cu miere.
2. Se asaza o folie alimentara intr-o tavita si se intinde jumatate din amestecul de biscuiti cu miere si caise apoi deasupra se vine cu amestecul de biscuiti cu cacaoa se vine deasupra, cu ultimul strat, restul de biscuiti cu miere. Se preseaza bine deasupra, se pudraeaza cu zahar vanilat, se presara nuca de cocos deshidratata si ciocolata data prin razatoarea mica. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
Dulciuri de post # 10: Cornuri cu mere (de post)
Reteta de la Anemary
Ingrediente Cornuri cu mere (de post)
Pentru aluat: 30 g drojdie, 2 lingurite zahar, 1 praf de sare, 250 ml apa minerala, 350 ml ulei,1 kg faina, zahar vanilat.
Pentru umplutura: 1 kg mere, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri zahar (se poate pune si mai mult), 1 esenta rom.
Mod de preparare Cornuri cu mere (de post)
Aluatul
Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu praful de sare. Drojdia se amesteca cu zaharul in 200ml apa calduta. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga 250 ml ulei si apa minerala. Se amesteca si se toarna treptat peste faina. Se amesteca bine su se lasa la dospit aproximativ 30 min.
Umplutura
Merele se spala si se curata de coaja. Se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul si se pun calit. Dupa se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.
Dupa ce a crescut aluatul, il taiem in bucati si incepem sa formam cornurile. Cu sucitorul intindem bucatile de aluat, punem cu lingura putin ulei si apoi umplutura de mere. Le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata putin cu faina.
Punem tava cu cornurile in cuptorul preincalzit si le lasam sa se coaca ( aproximativ 40-45 min. la 170′).
Pofta buna!
foto: Unsplash.com
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie