De ce n-ar trebui sa mananci pepenele care are crapaturi inauntru - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce n-ar trebui sa mananci pepenele care are crapaturi inauntru

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » De ce n-ar trebui sa mananci pepenele care are crapaturi inauntru
pepene - sfatulparintilor.ro - pixabay-ro - watermelon-1552500_1920

Nimic nu este mai racoritor intr-o zi fierbinte de vara decat o bucatica delicioasa de pepene. Fructul nu este doar supersatios ci ofera si beneficii pentru sanatate.

Pepenele contine o cantitate importanta de vitamine si minerale pe care celulele corpului le folosesc din plin.

Acest fruct delicios este sarac in calorii motiv pentru care este recomandat in atat de multe diete. In plus, consumul de pepene are un efect revigorant.

Chiar si semintele de pepene ar trebui consumate devreme ce sunt bogate in citrulina – un compus care joaca un rol important atat in prevenirea unor forme de cancer cat si in tratarea unor boli si afectiuni diverse.

Asadar, semintele de pepene ajuta la dilatarea venelor si la tratarea arterosclerozei si hipertensiunii.

Insa, in cazul in care tai un pepene si in interiorul lui gasesti o crapatura mare… este un semn teribil care arata ca o substanta periculoasa a fost utilizata in timpul dezvoltarii fructului. Este vorba despre forclorfenurol, care a grabit dezvoltarea pepenelui.

Problema este ca substanta odata ajunsa in corpul uman poate produce tumori si alte probleme neurologice care sunt extrem de greu de tratat ceea ce inseamna ca ar trebui sa arunci pepenele daca ai vazut ca este in aceasta stare.

Sursa: baby-kids-parents.com

Data articol: 01/06/2017