Reteta de pizza greceasca
Si daca v-am facut pofta, iata mai jos o reteta de Pizza greceasca:
Numarul de portii: 4
Timp de coacere: 20 minute
Timp de preparare: 10 minute
Imagine de engin akyurt de la Pixabay
Ingrediente Pizza greceasca
Pentru aluat:
2 cani de faina, o ceasca de apa calda, o lingurita de sare, un sfert de cub de drojdie, o ceasca de ulei masline extravirgin
Pentru pizza:
2 linguri de ulei masline extravirgin, 1 cana de rosii taiate marunt sau uscate (de care aveti), 1 dovlecel feliat transversal în felii foarte subtiri, ½ lingurita de oregano uscat; ½ cana de masline negre, fara samburi si taiate marunt, branza feta, cubulete, dupa gust ca si cantitate (cat sa acopere pizza)
Mod de preparare Pizza greceasca
Se amesteca drojdia si sarea în apa calda, apoi se varsa peste faina, peste care se pune si uleiul. Se framanta putin pana se omogenizeaza. Compozitia se desprinde de pe mana usor, datorita uleiului.
Încalzim cuptorul în prealabil pana cand este foarte bine încins.
Ungem tava pe care facem pizza (preferabil tava originala a cuptorului) cu ulei de masline (o lingurita este suficient).
Punem aluatul de pizza omogenizat anterior si îl întindem bine pe tava, pana acopera toata suprafata uniform.
Împrastiem rosiile peste aluat. Punem apoi feliile de dovlecel si presaram oregano.
La final, punem cubuletele de branza si maslinele deasupra.
Lasam pizza la copt la foc mediu pana cand crusta de pe spate este aurie (poti ridica pizza cu o spatula ca sa te uiti) si branza capata o culoare maroniu deschis, ceea ce înseamna aproximativ 15-20 minute.
La final presaram o lingurita de ulei de masline peste pizza gata preparata.
Lasam pizza sa stea 5 minute pe un suport de bucatarie de lemn înainte de a o taia si servi.
Ca sa aduceti un strop de Grecie în casele voastre, aceasta pizza poate fi servita cu salata greceasca alaturi, spre deliciul întregii familii, dar mai ales a mamei care a preparat o masa sanatoasa tuturor!
Pofta buna!
Sursa: rd.com
Citeste continuarea: 1 2