Este weekend si daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un platou cu branzeturi perfect, iata cateva reguli pe care sa le aplici.
- Gandeste dincolo de branza de vaca
Alege branzeturi fabricate din diferite tipuri de lapte: vaca, oaie, capra.
- Textura conteaza
Moale, semimoale, tare, alege branza de diferite texturi, pentru ca platoul sa aiba un spectru bogat. Cum ar arata Brie langa parmezan?
Iata cateva combinatii pe care le poti incerca: branza de capra – ricotta – fromage blanc; brie – camembert – cambazola; gouda – havarti – fontina; gruyère – comté – cheddar – manchego – gouda; Parmigiano-Reggiano – Pecorino Romano – Grana Padano – Manchego; Stilton- Gorgonzola.
- Alege o regiune
Atunci cand faci un platou de branzeturi, alege o anumita regiune si cumpara branza care reprezinta acea regiune.
- Calculeaza cantitatea
Daca pe platou pui cel mult trei tipuri de branza, socoteste o cantitate de 50-60 g de persoana pentru fiecare tip de branza. Daca pui pe platou mai multe tipuri de branza, aproximativ 30 g de persoana pentru fiecare tip de branza sunt suficiente.
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT