Le-am adresat mai multor specialiști români în alimentație sănătoasă același set de întrebări referitor la nutriția pe care o au. Iată ce mănâncă zilnic și care sunt excepțiile pe care le fac doi medici și un trainer în alimentație raw vegan.
De obicei, ei sunt cei care trec prin filtrul de specialist alimentația pe care o au pacienții lor. De această dată am vrut să vedem cum își alcătuiesc trei experți în nutriție meniul zilnic și excepțiile pe care le fac.
Jumătate din mâncare să fie legume crude și gătite, de preferat de sezon
Dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, Sanamed (sana-med.ro)
Ce mâncați într-o zi obișnuită?
De obicei servesc 3 mese/ zi, mi se pare un chin sa nu mananc una dintre ele. Mâncarea variază mult, nu există alimente care să se repete zilnic. Din legumele de sezon prepar salate fabuloase în care pun și alte ingrediente precum paste integrale, quinoa, orez cu șofran. Îmi plac leguminoasele (năut, linte, fasole) preparate în cele mai diverse feluri și care sunt saptamanal în meniu. Îmi plac ouăle, peștele, lactatele vegetale, măslinele murate artizanal și murăturile preparate de mine, pâinea de casă cu semințe, fructele românești și întotdeauna plante aromatice din abundență; hrean și cimbru din gradina mea, rozmarin cules din vacanță în Grecia, busuioc, oregano din balcon, turmeric pe care îl adaug în sosuri, ciorbe și limonadă. Uneori consum și brânză de capră.