Cum sa combati cancerul? Mai multe legume si mai putin zahar ca si evitarea produselor procesate si a bauturilor carbogazoase este fundatia de baza a toate dietelor anticancer.
Exista o multitudine de diete de acest fel, asa ca ai de unde alege pe cea care ti se potriveste cel mai bine.
Cum sa combati cancerul? Iata cele mai bune trei diete pe care le poti adopta pentru a preveni si a te vindeca de cancer.
- Cum sa combati cancerul cu dieta vegana
Ce este: O alimentatie bazata in totalitate pe legume fara carne, lactate si miere.
Beneficii: Legumele sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si fibre.
Provocari: Glicemia poate fi greu de controlat in cazul celor care au adoptat o dieta vegana. De asemenea, este foarte important ca organismului sa-i fie furnizate suficiente grasimi sanatoase pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange si eliminarea produselor procesate ca de exemplu „carnea falsa” (produse vegetariene cu gust de carne).
- Cum sa combati cancerul cu dieta paleo
Ce este: O dieta care are la baza carne de la animale hranite cu iarba, peste salbatic, grasimi si uleiuri de calitate, precum si multe legume. Sunt evitate cerealele, lactatele, cartofii si zaharul rafinat.
Beneficii: O dieta bogata in grasimi sanatoase, in proteina slaba care ajuta la mentinerea glicemiei sub control. Omega 3 care se gaseste atat in carnea provenita de la animale hranite cu iarba ca si in pestii grasi, precum somonul salbatic, au proprietati antiinflamatorii. Absenta zaharului mentine insulina sub control.
Provocari: Exista tendinta de a exagera cu consumul de carne si a neglija legumele. Prea multa carne de la animalele crescute la ferma care are in componenta mai putina omega 3 si mai multa omega 6, poate avea ca efect inflamatii in organism. Dieta paleo sanatoasa inseamna sa consumi in cantitati moderate proteina de la animalele hranite cu iarba si peste salbatic.
- Cum sa combati cancerul cu dieta ketogenica
Ce este: O terapie metabolica – necesita ca 75-80% din caloriile zilnice sa provina din grasimi, 10-15% din proteina si 5-10% din carbohidrati. Organismul intra in faza de chetoza in care arde grasimile pentru a le transforma in energie.
Beneficii: Consumul restrictionat de glucoza combinat cu cresterea consumului de grasimi obliga organismul sa treaca de la arderea glucozei la arderea grasimilor ceea ce imbunatateste sanatatea mitocondriala si pune presiune pe celulele canceroase.
Provocari: Este dificil sa mananci multa grasime si foarte putini carbohidrati. Daca vrei sa adopti aceasta dieta cel mai bine este sa o faci sub supravegherea unui profesionist. Celor care nu se confrunta cu cancerul le este recomandat sa nu mentina dieta pentru o perioada prea mare de timp pentru a nu avea probleme cu deficienta de fitonutrienti. Specialistii recomanda alternarea dietei ketogenica cu o dieta cu alimente cu un indice glicemic mic.
Top of Form
Bottom of Form
Sursa: care2.com
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua