Stresul ne afecteaza pe fiecare dintre noi in mod diferit, insa pentru toata lumea este dureros de clar ca acesta da peste cap orice incercare de a slabi. Asta pentru ca stresul cronic inhiba capacitatea organismului de a arde grasimile. Daca si tu esti ca si mine, atunci cand esti la dieta te lupti din greu cu poftele alimentare, fapt ce poate fi o sursa continua de nervi si proasta dispozitie. In tot acest timp, te intrebi de ce kilogramele in plus nu se „topesc“ mai repede, chiar daca respecti toti pasii corecti. Raspunsul: stresul, amplificat de lipsa de succes imediat a dietei, este tocmai cauza pentru care grasimea in exces se incapataneaza sa se „agate“ de tine.
Secretul ar putea consta in intelegerea felului in care organismul reactioneaza la stres. Dupa cum explica nutritionistii, odata ce vei invata sa-ti cunosti corpul si sa identifici ce anume din stilul tau de viata duce la acumularea stresului, vei reusi sa devii mai calma si mai supla. Unii dintre noi sunt predispusi la descarcari emotionale si crize de plans, altii au mania de a planifica totul si nu-si mai vad capul de liste peste liste (peste liste…), in timp ce unele persoane se „prabusesc“ la cea mai mica raceala si nu mai pot functiona optim acasa sau la serviciu.
Nu numai ca oboseala si stresul ne determina sa apelam la alimente bogate in calorii si in carbohidrati pentru a ne ridica nivelul de energie, ci, pe deasupra, ingreuneaza si procesul de slabire, condamnand din start la esec dietele. Explicatia este aceea ca hormonii de stres prezenti in exces in organism faciliteaza depunerea grasimilor, in special in zonele cu probleme ale corpului, care sunt greu de remodelat prin exercitii fizice, cum ar fi abdomenul, coapsele si bazinul. Am insa si vesti bune: poti controla modul in care corpul tau reactioneaza la stres prin cateva schimbari simple in stilul de viata si in comportamentul alimentar.
Stresul si sistemul digestiv
Cauze si simptome:
* senzatia de balonare dupa masa;
* sensibilitate sau alergie la anumite alimente;
* predispozitie la dureri de cap;
* alimentatie bogata in zahar si carbohidrati rafinati;
* sindrom de colon iritabil si agravarea lui in prezenta stresului;
* tratament de lunga durata cu medicamente pe baza de steroizi, antiinflamatoare si/sau antibiotice.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua