Shop
Ultimele 100 de articole

Cum faci frişcă vegetală acasă: 2 variante

06 iulie 2017, , Vizualizări: 228
frisca vegetala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - berries-840832_1920

Dacă ai nevoie de frişcă vegetală este foarte uşor să cobori la primul magazin şi să cumperi o cutie sau un tub de aşa ceva. Problema apare însă atunci când te uiţi pe lista de ingrediente. Nu prea are cum să îţi placă tot ce este trecut acolo. Pare să fie o bombă cu chimicale. Ca să nu mai spunem că dacă ţii post nu te va încânta prea tare faptul că are proteine din lapte.

Aşa că soluţia este să faci frişcă vegetală în casă, unde ştii exact ce anume pui în ea. Din fericire se face uşor şi are puţine ingrediente, sănătoase. Singura lor problema este numărul mare de calorii. Dar nu cred că ne batem capul cu asta atunci când facem prăjituri.

Cele mai folosite modalităţi de a face frişcă vegetală sunt cu lapte de cocos şi cu nuci caju. Ţineţi minte că la ambele trebuie să luaţi ingredientele cu o zi înainte de a face frişcă.

Şi acum să le luăm pe fiecare în parte:

Frişcă vegetală din lapte de cocos

Cumpăraţi o cutie cu lapte de cocos de bună calitate, preferabil bio, cu multă grăsime. Puneţi cutia în frigider cu o seară înainte. Ţinuta astfel, la rece, laptele de cocos se va separa într-o parte mai tare şi una lichidă. Pentru smântână se va folosi partea mai tare.

Când faceţi frişcă din lapte de cocos tot ceea ce folosiţi trebuie să fie rece. Aşa că puneţi la frigider şi ţelul cu care veţi bate, şi castronul pe care îl veţi folosi.

Deschideţi cutia de lapte ce cocoş, scurgeţi partea lichidă şi pe cea solidă o bateţi cu mixerul până când se face frişcă. Va avea o consistenţă fină, foarte plăcută, chiar dacă nu foarte densă. În funcţie de gustul vostru îi mai puteţi adăuga zahăr vanilat, miere sau alte esenţe. Se ţine în frigider până la consum.

Aveţi mai jos un video care va arăta cât de simplu este întregul proces:

Continuarea o gasesti pe GASTROPEDIA.RO.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu