Cum arată meniul de Crăciun: sfaturi de la chefi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum arată meniul de Crăciun: sfaturi de la chefi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cum arată meniul de Crăciun: sfaturi de la chefi
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2018

A început deja să ne întrebăm noi ce mai gătim pentru meniul de Crăciun. Ce putem să facem pentru ca masa noastră să fie cea mai specială. Pentru ca toată preparatele să fie gustoase și toți oaspeții bucuroși. LIFE.ro a plecat prin București după câteva idei.

Ne-am început călătoria prin vecini la Hotel Epoque și am vorbit cu Chef Samuel Le Torriellec de la Restaurantul L’Atelier. Am urcat pe Calea Victoriei și ne-am oprit la hotelul Hilton unde am vorbit cu Chef Alexandru Chioaru, pentru o porție de vita bella italienească. Am mers mai departe până la Arcul de Triumf și am vorbit cu Remus Nica de la ARC Bakery. Și, în cele din urmă, am vorbit cu prietena noastră PrăjiturEla despre desertul de sărbătoare cu care să ne bucurăm oaspeții.

Am căutat cele mai interesante preparate pentru meniul de Crăciun. Sperăm să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă. Pregătiți de aventura gastronomică din București?

Prima oprire: vis-a-vis de Parcul Cișmigiu, de vorbă cu Chef Samuel Le Torriellec de la Restaurantul L’Atelier

Vă spuneam că prima oprire a fost cât mai aproape de redacția noastră. Așa că am trecut parcul de la Palatul Universul la Hotelul Epoque și ne-am întâlnit cu Chef Samuel Le Torriellec care ne-a recomandat un meniu simplu, dar super gustos:

  • Starter: slănină, salată de beouf, tobă, leber, caltaboș, duck liver terine, somon afumat, salată de icre
  • Felul principal: curcan la cuptor cu legume confiate + sarmale

Ingredinte: curcan 3kg, sare 5 gr, piper 4 gr, foi de dafin 1, cimbru 0,05, unt 100 gr, ceapă 100gr, morcov 80, usturoi 10 gr și țelină 100 gr

Restul recomandărilor le găsiți pe LIFE.ro!

Data articol: 29/11/2021