Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara

Contraindicatii scortisoara. Efecte secundare scortisoara

Scortisoara este extrem de populara la nivel mondial si multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare pe care le are asupra sanatatii, inclusic reducerea riscului de diabet, cancer si boli ale inimii.

Exista doua tipuri cunoscute de scortisoara:

– Cassia, denumita scortisoara obisnuita, este cea mai folosita;

– Ceylon, denumita si “scortisoara autentica”, are o aroma mai dulce si este mai deschisa la culoare decat scortisoara Cassia.

Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, scortisoara Cassia. Iar un consum ridicat din acest sortiment poate cauza probleme de sanatate din cauza cantitatii ridicate de cumarina, o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este ingerata in cantitati mari. Iata efectele secundare ale unui consum exagerat de scortisoara Cassia.

Nu rata nici: Dieta cu iaurt si scortisoara te ajuta sa slabesti aproximativ 7 kg in 10 zile

Raneste ficatul

Scortisoara obisnuita contine in jur de 5mg de cumarina per 2 linguri (2g) de produs, in vreme ce varianta Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina.

Limita zilnica maxima recomandata este de (0.1 mg/kg) in functie de greutatea corporala, sau 5mg pe zi in cazul unei persoane de 50kg. Mai exact, 1 lingura, 1 ½ jumate de scortisoara Cassia pe zi.

Mai multe studii au demonstrat ca un consum prea mare de cumarina poate cauza toxicitate hepatica.

Poate creste riscul de cancer

Studiile pe animale au aratat ca prea multa cumarina, care se afla din abundenta in scortisoara Cassia, poate creste riscul de anumite forme de cancer. Spre exemplu, studiile pe cobai au demonstrat ca o cantitate mare de cumarina poate cauza dezvoltari tumorale la plamani, ficat si rinichi.

Asadar, cumarina raneste in mod repetat anumite organe interne. In timp, celulele sanatoase sunt inlocuite de celule tumorale care se transforma in celule canceroase.

Cauzeaza afte bucale

Unele persoane s-au ales cu afte bucale dupa ce au mancat prea multa scortisoara, din cauza cinamaldehidei, un compus care in cantitati mari declanseaza reactie alergica. In cantitati mici, saliva impiedica compusii sa ramana in gura pentru o perioada prea lunga de timp.

In afara aftelor bucale, alergia cauzata de cinamaldehida mai are ca efect inflamarea limbii si a gingiilor, senzatia de arsura in gura etc.

Totusi, afetele apar doar in cazul in care o persoana este alergica la cinamaldehida. Si daca consuma prea multa scortisoara.

Poate determina scaderea nivelului zaharului din sange

Putina scortisoara ajuta la scaderea glicemiei, insa un consum prea mare cauzeaza o cadere brusca de glicemiei, adica hipoglicemie. Acest lucru duce la oboseala, ameteala si, posibil, lesin.

Persoanele susceptibile la hipoglicemie sunt diabeticii care iau si medicamente. Scortisoara creste efectele de scadere a nivelului glicemiei, iar caderea este prea brusca.

Cauzeaza probleme respiratorii

Un consum exagerat de scortisoara poate determina probleme respiratorii. Din cauza faptului ca un astfel de condiment vine sub forma de pudra fina care, in mod accidental, poate fi inhalata usor. Efectul: tuse, inec, respiratie suieratoare.

In plus, cinamaldehida poate irita gatul ceea ce duce la alte probleme respiratorii.

Persoanele care sufera de astm sau ale probleme care afecteaza respiratia trebuie sa fie foarte atente sa nu inhaleze accidental scortisoara.

Poate interfera cu anumite medicamente

Prea multa scortisoara poate cauza probleme persoanelor care iau medicamente pentru diabet, boli de inima sau de ficat. Scortisoara fie creste efectele, fie intensifica efectele secundare ale pilulelor.

Cumarina, asa cum este scris mai sus, creste toxicitatea hepatica.

Iar daca iei paracetamol, acetaminofen si statine in combinatie cu prea multa scortisoara afecteaza si mai mult ficatul.

Surse: botanical-online.com, healthline.com, cinnamonvogue.com, care2.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/09/2021