Contraindicatii scortisoara. Cine nu are voie sa se apropie de scortisoara. Ce efecte secundare are scortisoara
Contraindicatii scortisoara. Scortisoara este un condiment-minune despre care se spune ca are foarte multe beneficii. Fie ca este sub forma de pudra, baton sau ulei esential, scortisoara stimuleaza memoria, ajuta la stoparea caderii parului, contribuie la scaderea numarului de kilograme. Scortisoara este un aliment cu puternice efecte antioxidante care combate stresul. Mai mult, scortizoara ajuta la echilibrarea nivelului glicemiei, stimuleaza productia de insulina si previne diabetul.
Mai multe beneficii ale scortisoarei gasesti aici.
Contraindicatii scortisoara. Avand in vedere aceste beneficii multiple, nu te-ai gandi ca scortisoara are si contraindicatii. Iata cine nu are voie sa se apropie de scortisoara.
Contraindicatii scortisoara #1. Pietre la fiere
Persoanele care sufera de pietre la fiere nu au voie sa consume scortisoara, intrucat le pot provoca dureri abdominale. Substantele pe care le contine scortisoara pot stimula colicile biliare.
Te mai poate interesa: Miere si scortisoara, ingredientele perfecte pentru sanatatea ta. Iata cum sa le combini
Contraindicatii scortisoara #2. Coagulare sange
Persoanele care urmeaza tratament impotriva cuagularii sangelui ar trebui sa fie precaute cand folosec scortisoara. Acest condiment interfereaza cu efectele anticuagulante ale tratamentului.
Contraindicatii scortisoara #3. Piele sensibila
Persoanele care au o piele sensibila se pot irita daca se foloseste ulei esential de scortisoara direct pe piele. Din aceleasi motive, scortisoara nu este indicata copiilor sub 6 ani.
Vrei sa slabesti? Afla cum te ajuta mierea si scortisoara
Contraindicatii scortisoara #4. Diabet
Persoanele care sufera de diabet trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma scortisoara. Aceasta reduce nivelul glicemiei si, in cazul in care, se iau si medicamente pentru diabet, glicemia poate scadea foarte mult.
Contraindicatii scortisoara #5. Stomac sensibil
Scortisoara poate cauza tulburari la nivelul aparatului digestiv. Persoanele cu stomac sensibil se pot confrunta cu greturi si varsaturi din cauza scortisoarei in cantitati mari.
Contraindicatii scortisoara #6. Acumulare de toxine
Pe termen lung, consumul regulat de scortisoara poate genera acumulare de toxine in organism. De aceea nu este recomandat sa consumi mai mult de 6 g de scortisoara pe zi, pentru cel putin 6 saptamani. Dupa care, obligatoriu, pauza de cel putin o saptamana. De asemenea, mai poti incerca varianta 5 zile pe saptamana, iar in weekend pauza.
Contraindicatii scortisoara #7. Sarcina si alaptare
Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa stea departe de scortisoara. Desi scortisoara ajuta in cazul durerilor de stomac, gaze si indigestie, nu o utiliza daca esti insarcinata. Substantele din scortisoara pot genera contractii si nastere prematura. Avand in vedere faptul ca scortisoara nu este recomandata copiilor sub 6 ani, mamele care alapteaza ar trebui sa fie precaute cand consuma scortisoara pentru a nu declansa alergii bebelusului lor.
Citeste continuarea: 1 2
Mercur retrograd se încheie în 15 decembrie 2024. 5 zodii cu care scapă de confuzia cosmică
3 ZODII sunt FAVORITELE Universului în luna DECEMBRIE 2024