Ciocolata cu dragoste: Reteta magica a celei mai bune ciocolate de casa din lume, daruita noua de doamna Irina, mama celebrului Madalin Ionescu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ciocolata cu dragoste: Reteta magica a celei mai bune ciocolate de casa din lume, daruita noua de doamna Irina, mama celebrului Madalin Ionescu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ciocolata cu dragoste: Reteta magica a celei mai bune ciocolate de casa din lume, daruita noua de doamna Irina, mama celebrului Madalin Ionescu
Reteta celei mai bune ciocolate de casa

Madalin Ionescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul din cei mai indragiti si longevivi realizatori si prezentatori de televiziune din Romania. Madalin Ionescu este aproape de fanii sai prin materialele pe care le filmeaza in social media si in care cei ce il indragim avem ocazia sa pasim – cu bun simt si smerenie – in lumea sa personala exterioara si interioara, ganduri, emotii, trairi, impartasiri. O buna parte din calitatile sale au in spate o doamna exceptionala, mama sa, doamna Irina pe care Madalin a prezentat-o in unele din filmarile sale.

Intr-una din filmarile sale, Madalin Ionescu a prezentat-o pe mama sa intr-o postura ce a adus multa bucurie fanilor sai, postarea atingand cifre foarte mari de aprecieri si pe foarte buna dreptate. Doamna Irina, mama lui Madalin, care este foarte priceputa sa faca tot felul de bunatati in bucatarie, ne-a impartasit cum face dumneaei celebra sa ciocolata de casa cu care si-a cucerit copiii si nu numai.

Desi am incercat si eu deseori sa fac ciocolata de casa, fiind un desert pretentios nu mi-a iesit sau mai bine zis nu a fost un succes. Insa de aceasta data am reusit cu brio, inspirata nu doar de modul clar, simplu si detaliat de prezentare a retetei si modului de preparare dar si de farmecul doamnei Irina a carei iubire pentru fiul ei se vede cu ochiul liber.

Va prezint pas cu pas cum am procedat conform indicatiilor primite in video apoi va las si link spre video ca sa vedeti exact la ce ma refer si sa va delectati familia la randul vostru. Vorba doamnei Irina, sa avem succes la copiii nostri! Mie mi-a iesit, asa ca ce nu am reusit sa fac fiicei mele cand era mica am putut acum cand are 20 ani. Dar niciodata nu e prea tarziu sa ne incantam copiii cu bunatati culinare invaluite in iubire.

Ingrediente ciocolata de casa a mamei lui Madalin Ionescu

Nuca sau alune sau migdale, maruntite

200 ml apa

400 g zahar

Esenta vanilie, esenta de rom si esenta de migdale

250 grame unt

500 g lapte praf

100 g cacao

Cativa stropi de lamaie

Reteta celei mai bune ciocolate de casa

Urmareste video de pe pagina de Facebook a lui Mădălin Ionescu aici.

Mod de preparare ciocolata de casa a mamei lui Madalin Ionescu

In tigaie am pus nuca si alune maruntite, aproximativ o cana plina de 250 grame, impreuna cu o mana de zahar care pe foc se caramelizeaza usor si sunt un deliciu in ciocolata de casa, dand o aroma speciala.

Intr-o cratita am pus 200 ml apa, nici mai mult nici mai putin. Daca e mai mult, ciocolata va fi prea fluida, daca e prea putin se va intari prea mult in timpul amestecului tuturor ingredientelor in faza finala.

Lasam apa sa dea usor in clocot si punem in ea 400 g zahar. Amestecam pana cand zaharul se topeste apoi presaram cateva picaturi de esenta de vanilie, esenta de rom si esenta de migdale.

Un amanunt important este sa stoarcem picaturi dintr-o jumatate de lamaie in acest sirop ca sa nu se zahariseasca.

In sirop adaugam 250 grame de unt de buna calitate, eu am folosit President.

Separat intr-un bol mai mare punem cele 2 pungi a cate 250 grame fiecare de lapte praf, deci in total 500 grame. Peste el punem 100 grame cacao pudra. Cine doreste sa aiba ciocolata mai neagra mai poate adauga cacao, cine o doreste mai putin densa, poate pune mai putina cacao pudra.

Amestecam bine si peste acest amestec turnam siropul din cratita de pe foc ce contine apa, zaharul, esentele, untul si picaturile de lamaie.

Incorporam si nucile sau alunele pisate si caramelizate.

Cand toate acestea sunt amestecate si isi ofera unele altora aroma si bunatatea, se toarna acest amestec intr-un vas mai mare tapetat cu unt in prealabil, nu inainte de a ne bucura papilele gustative si sufletul gustand din acest blend minunat.

Am pus in frigider tava si dupa o ora am taiat ciocolata in cubulete.

Cei dragi au servit cu bucuria pe care o vezi doar la copiii aflati in fata unei ciocolate deosebite.

Va invitam sa priviti videoul ca sa fiti inspirati ca si mine si in caz ca mi-a scapat vreun detaliu din modul de preparare sa il gasiti voi.

Va dorim bucurie in a savura ciocolata cu dragoste a doamnei Irina si multumim pe aceasta cale domnului Madalin Ionescu pentru initiativa si inspiratie.

Urmareste video de pe pagina de Facebook a lui Mădălin Ionescu aici.

Data articol: 14/11/2023