Cină în familie în 20 de minute: 5 rețete gata rapid - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Cină în familie în 20 de minute: 5 rețete gata rapid

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cină în familie în 20 de minute: 5 rețete gata rapid
Cină în familie în 20 de minute
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro , Credit foto: ID 21041870 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Seara vine mereu pe nepregătite, mai ales când toți ai casei se uită la tine cu întrebarea nerostită: „Ce mâncăm diseară?” Vestea bună e că nu ai nevoie de ore întregi în bucătărie pentru a pune pe masă o cină gustoasă și hrănitoare. Cu puțină organizare și ingrediente la îndemână, poți prepara rețete rapide care vor face toată familia fericită.

Am selectat 5 rețete perfecte pentru cină, care se fac în maximum 20 de minute și nu compromit nici gustul, nici nutrienții.

1. Paste cu sos de roșii, usturoi și parmezan

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 400 g paste integrale sau normale
  • 4 căței de usturoi
  • 500 ml sos de roșii (sau roșii pasate)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Parmezan ras, busuioc proaspăt

Mod de preparare:
Fierbe pastele. Cât timp fierb, călește usturoiul feliat în ulei de măsline 1 minut, adaugă sosul de roșii și lasă 5 minute pe foc. Scurge pastele și amestecă-le cu sosul. Presară parmezan și busuioc și servește imediat.

Meniu săptămânal de vară sub 150 lei: 21 de rețete rapide și aprobate de nutriționiști

2. Quesadilla cu pui și brânză

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui tăiați fâșii subțiri
  • 4 lipii/tortilla
  • 150 g brânză rasă (cheddar, mozzarella)
  • 1 ardei gras, 1 ceapă
  • Condimente: sare, piper, paprika

Mod de preparare:
Trage puiul, ardeiul și ceapa la tigaie 7-8 minute. Așază compoziția pe jumătate din fiecare lipie, presară brânză, împăturește și prăjește-le 2-3 minute pe fiecare parte. Taie triunghiuri și servește cu iaurt sau guacamole.

Incearca si aceasta reteta video

3. Salată caldă de năut cu legume și ou

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut (scurs și clătit)
  • 1 dovlecel, 1 morcov, 1 ceapă roșie
  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, oregano

Mod de preparare:
Călește legumele tăiate julienne în tigaie 5-6 minute. Adaugă năutul, condimentează și mai lasă 2-3 minute. Între timp, prăjește sau fierbe ouăle. Servește salata caldă cu ou deasupra.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/07/2025