Cele mai gustoase si aspectuoase 30 de APERITIVE de Sarbatori - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cele mai gustoase si aspectuoase 30 de APERITIVE de Sarbatori

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cele mai gustoase si aspectuoase 30 de APERITIVE de Sarbatori
APERITIVE de Sarbatori

APERITIVE de Sarbatori. Sarbatorile se apropie, iar gospodinele isi aranjeaza mesele cu cele mai gustoase si aspectuoase aperitive. Pentru a avea inspiratie, va prezentam 30 de aperitive de Sarbatori, trimise de cititoarele sectiunii Retele Tale a site-ului nostru.

Aperitive de Sarbatori # 1. Bruschete cu rosii si legume fripte

Bruschete cu rosii si legume fripte - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - bruschetta-666120_1920

Ingrediente Bruschete cu rosii si legume fripte

6 felii de paine de secara,

2 catei de usturoi,

2 dovlecei,

4 rosii bine coapte,

4 linguri ulei de masline,

12 ciuperci potrivite,

6 ardei capia,

cateva fire de busuioc,

sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Bruschete cu rosii si legume fripte

Feliile de paine se prajesc in prajitorul de paine. Cand sunt inca calde se unge fiecare felie in parte cu putin ulei de masline. Se freaca cu cate un catel de usturoi fiecare.
Rosiile se fierb in putina apa cu sare pana se desprinde coaja. Se toaca marunt si se calesc cu 2 linguri ulei de masline. Se adauga sare si piper dupa gust. Pentru aroma se pot pune cateva fire de busuioc.

Dovleceii se taie felii de 1 cm si se frig pe gratar. Ciupercilor li se taie coditele si se frig si ele pe gratar alaturi de ardeii capia. Se cosuma ca atare. Sunt un excelent aperitiv.

Image by Bernd Hildebrandt from Pixabay

Aperitive de Sarbatori # 2. Minitarte cu branza de burduf

Minitarte cu branza de burduf

Aperitive de Sarbatori # 3. Clatite colorate umplute cu carne

Clatite colorate umplute cu carne

Mod de preparare Clatite colorate umplute cu carne

Carnea se spala, se taie in bucati potrivite ca marime si se pune la fiert impreuna cu un varf de lingurita de sare si cu ceapa taiata in bucati mari. Se adauga si o lingurita de vegeta (sau puteti inlocui vegeta cu alte legume). Cand carnea a fiert si este inca calda se da la robot, adaugand smantana treptat. Se da gust de sare si piper. Cu aceasta pasta veti umple clatitele.
Pentru aluatul de clatite se pune faina intr-un castron impreuna cu ouale, un varf de cutit de sare, 2 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana compozitia capata consistenta unei smantani mai subtiri. Se imparte compozitia in doua castroane. Intr-un castron se adauga 2 linguri de pasta de ardei iar in celalalt 2 linguri de patrunjel congelat taiat marunt (eu l-am dat la blender). Intr-o tigaie unsa cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu umplutura de carne si impaturitile precum sarmalele. Inainte de servire, clatitele se pun intr-o tava unsa cu unt,se presara cascaval dat pe razatoare si se dau la cuptor pana se topeste cascavalul. Se servesc calde cu ketchup deasupra.

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Aperitive de Sarbatori # 4. Aperitiv cu branza

Aperitiv cu branza

Mod de preparare Aperitiv cu branza

Intr-un bol, galbenusurile se freaca cu cele 9 linguri de ulei. Se adauga apoi sarea,patrunjelul congelat taiat marunt (sau dat la blender), smantana si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana se intaresc si se adauga la compozitia cu galbenusuri. Aceasta compozitie se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (39/35 cm) si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade timp de 20 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop si cand s-a racit se taie blatul in 3 blaturi mai mici. Se amesteca cele doua tipuri de branza (telemeaua rasa pe razatoare) cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de apa si apoi se incalzeste pe foc fara a ajunge la punctul de fierbere. Cand este racita se incorporeaza in crema de branza. Cu aceasta crema se umplu cele doua foi. In crema de branza se poate adauga ardei gras rosu taiat marunt, ciuperci din conserva, masline. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece. Se taie inainte de servire si se orneaza dupa preferinta (maioneza, ketchup).

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Aperitive de Sarbatori # 5. Briose cu ton

Briose cu ton

Ingrediente Briose cu ton

2 conserve de ton
2 oua
150 g branza dulce
1 ceapa mica
1 lgt praf de copt
3 lg faina de ovaz
1 lg marar uscat (sau verde)
sare, piper

Mod de preparare Briose cu ton

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust.
Amesteci toate ingredientele intr-un bol si pui cu lingura in formele de briose.
Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru circa 40 de minute, la 180 de grade C.

Aperitive de Sarbatori # 6. Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci

Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci

Ingrediente Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci

Un piept de pui dezosat, o lingurita de legume deshidratate fara sare, o lingurita de amestec de plante aromate, 4-5 ciuperci feliate, carnati semiafumati, 100 g mozzarella, un ardei gras, 100 g alune de padure, ulei de masline, sare, piper, 2 felii subtiri ce cascaval

Mod de preparare Rulada de pui cu carnati afumati si ciuperci

Se subtiaza pieptul cu un cutit ascutit intr-o bucata subtire care se aromeaza cu amestecul de plante, se sareaza, se presara deasupra legume deshidratate fara sare, se pipereaza.
Se caleste la foc iute ardeiul taiat cubulete si ciupercile feliate. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Pe bucata de piept de pui se taie rondele de mozzarellla pe toata suprafata apoi se intind ciupercile si ardeiul calit, se pun carnatii semiafumati, se ruleaza cu grija si se prinde marginea cu 3 scobitori din bambus.S e pune pieptul in tavita se unge cu ulei de masline, se presara cu legume deshidratate fara sare apoi se toarna un paharel de apa cu un praf de sare si se da la cuptor pentru 30 de minute, udand deasupra rulada,din cand in cand cu suc din tavita. Cand se rumeneste frumos indepartam scobitorile si punem feliile de cascaval deasupra, presaram alune prajite si faramitate si mai lasam 3-4 minute la cuptor. Se scoate rulada din cuptor si se poate felia dupa ce s-a racit un pic.

Aperitive de Sarbatori # 7. Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Aperitive de Sarbatori # 8. Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Iata un preparat deosebit: Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin. Reteta trimisa de Anisoara67.

Ingrediente Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

5 cartofi potriviti, 2 oua, o bucata cascaval sau branza de oi (dupa preferinta), 2 linguri pesmet, sare, rozmarin, plante aromatice de la Provance, o lingurita de legume deshidratate, ulei

Mod preparare Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare, dupa preferinta.
2. Se unge o tavita cu lei, se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin. Se da la cuptor, la foc potrivit, cca 20 -25 minute, pana ce se rumeneste totul frumos. Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.

Aperitive de Sarbatori # 9. Oua vieneze

Oua vieneze

Dobrete Adelina ne-a trimis aceasta minunata reteta de oua vieneze.

Ingrediente Oua vieneze

– o jumatate de kg de carne tocata de preferat putin mai grasa + un ou crud
– ceapa taiata fin, sare, piper, oregano
– 6 oua fierte tari
– ulei pt prajit

Mod de preparare Oua vieneze

Carnea se amesteca pana cand se face ca cea de chiftelute . Se ia oul fiert si se inveleste in aceasta carne. Se pune la prajit in ulei incins pana se rumeenesc bine pe toate partile. Se invart mereu ca altfel se ard. Se orneaza cu patrunjel.

Aperitive de Sarbatori # 10. Risotto in cosulete de parmezan

Risotto in cosulete de parmezan

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/12/2020