Din dorinta de a manca foarte sanatos, de cele mai multe ori oamenii prefera alimentele care sunt mai mediatizate in devafoarea celor care sunt cu adevarat importante, din punct de vedere nutritional. Iata cateva mituri pe care expertii le-au demontat, aratand care sunt de fapt produsele recomandate.
- Bananele sunt bogate in potasiu. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumarea a cel putin 3.510 miligrame zilnic. Daca aceasta cantitate ar fi luata doar din banane, atunci o persoana ar trebui sa manance zilnic cel putin 8 banane de cate 422 mg fiecare. Astfel, nutritionistii recomanda in loc de banane cartofi dulci (contine 694 mg potasiu) si mai ales dovleac (o singura lingurita contine 896 mg potasiu).
- Vinul rosu este ideal pentru sanatatea inimii. Desigur, acest vin contine antioxidanti si polifenoli, substante care lupta impotriva cancerului si a diferitelor boli, dar polifenolii sunt doar 101 mg la 100 ml de vin, destul de putin comparativ cu alte produse mult mai bogate in acest compus. Un mar contine 136 mg, ciocolata neagra 1.664 mg, iar cuisoarele peste 15 grame. De asemenea, piperul este un alt condiment bogat in polifenoli (11 grame). Este suficient sa puneti in mancare doua lingurite de piper sau cuisoare pentru a profita de efectele lor benefice.
Citeste continuarea pe AntenaSatelor.ro.
Acum sunt citite aceste articole