Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai bune alimente, dacă vrei să potolești o durere de stomac

15 iunie 2019, , Vizualizări:
alimente vedere - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - farmers-market-532943_1920

O durere de stomac ajunge să reprezinte un disconfort important, prin urmare necesită atenție aparte. Pentru că întotdeauna soluția cea mai bună este reprezentată de o alimentație potrivită, îți indicăm alimentele care te ajută să potolești durerile de stomac. Pe lângă cele de care ai auzit precum pâine prăjită și banane, sunt și unele pe care le vei cunoaște acum.

Fie că este cauzată de stres, de un virus sau de exces alimentar, nu este deloc plăcut să te confrunți cu tulburări digestive. Medicul și directorul de nutriție Jaclyn London este de părere că regula generală în cazul unor probleme la stomac constă în optarea pentru alimente fade. Lista de alimente interzise include lactate, zahăr, grăsimi, alcool, alimente procesate sau îndulcite artificial.

Cele mai bune alimente dacă vrei să potolești o durere de stomac

Bananele – reprezintă o variantă excelentă deoarece sunt ușor de digerat și nu irită stomacul și tractul gastrointestinal superior, subliniază medicul Julie Upton. Acest fruct bogat în fibre menține funcționarea optimă a sistemului digestiv și ajută în tratamentul diareei; prin conținutul de vitamina B6 reduce balonarea cauzată de retenția de lichide, iar magneziul ajută la relaxarea musculară.

Pâinea prăjită albă – atunci când ai stomacul gol și te confrunți cu o stare de greață, aceasta se va agrava deoarece nu există nimic care să absoarbă acidul din stomac. Medicul Julie Upton recomandă să apelezi la pâine albă prăjită sau la covrigei la interval de câteva ore deoarece amidonurile acestea simple din compoziție nu au fibre, proteine și grăsimi, prin urmare încetinesc digestia și stau mai mult timp în stomac. Această recomandare face parte din așa-numita dietă BRAT, standardul pentru alimentația în caz de diaree sau greață acută.


Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2Rf9WWN

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu