- Lutefisk
Preparatul este consumat de obicei in Scandinavia si este o delicatesa facuta din batog uscat si lesie. Da, ati citit bine, lesie. Pestele se scufunda pentru cateva zile in substanta alcalina coroziva, cunoscuta si ca soda caustica. Apoi, pestele este spalat timp de o saptamana in apa rece pentru a redeveni comestibil.
- Casu Marzu
Produsul originar din Sardinia poate fi descris ca branza din lapte de oaie cu larve de insecte. Vestea proasta este ca larvele de aproximativ 8mm pot ajugne si pana la 15 cm. Sa va uram pofta buna?
- Mopane
Aceasta omida este sursa de proteine a milioane de locuitori ai continentului african. Ele se lasa la uscat si se servesc pe post de gustare crocanta.
- Ochi de ton
Ieftina ca pret, aceasta specialitate se gaseste in cele mai multe alimentare din Japonia. Costa aproximativ 1 dolar. Trebuie fiert inainte de a fi consumat.
- Soparle uscate
Unele tari asiatice folosesc soparlele la supe sau infuzate in alcool pentru a extrage substante medicinale. Procesul este insa de foarte mare durata.
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025