Sparanghelul este una dintre cele mai delicioase, sanatoase, dar si costisitoare legume. Primii muguri de sparanghel, care pot fi albi, verzi, roz verzui sau violet, sunt bogati in vitamine, minerale si fibre. Mugurii tineri pot fi consumati in stare cruda sau rapid pregatiti la aburi, in cuptor sau pe gratar.
Sparanghelul este una dintre cele mai timpurii legume din noul sezon: recoltarea lastarilor incepe in aprilie si mai. Sparanghelul este o leguma apropiata cepei, desi nu se aseamana nici la aspect, nici la gust.
Sparanghelul provine din regiunea mediteraneana si este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Anterior, era cultivat in scopuri medicinale, ca diuretic si agent purificator al sangelui. In Epoca Renasterii, sparanghelul era etichetat ca afrodisiac si, prin urmare, era interzis calugarilor. Pe langa calitatile nutritionale remarcabile, sparanghelul este o cultura decorativa, care este utilizat in aranjamentele florale.
Sparanghelul este destul de nou pentru noi si multi nu au avut ocazia sa aprecieze gustul sau. Sparanghelul fiert corespunzator nu este doar foarte fin si cu un gust delicat, ci dispune de o multime de proprietati. Exista trei soiuri de sparanghel: verde, alb si violet. Sparanghelul verde este cel mai des intalnit, pe tot parcursul anului. Este o planta care era cultivata inca de romanii antici, mai mult in scopuri medicinale, utilizindu-se frecvent semintele si radacinile plantelor. Specia verde creste in aer liber.
Citetse continuarea pe ANTENASATELOR.RO.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ