4. Parmezanul
Noi il numim generic “parmezan”, insa italienii fac diferenta clara intre mai multe tipuri. Este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de branza din lume, cu cel mai mare aport de calciu. Nu intamplator pediatrii italieni il recomanda zilnic in dieta copiilor. Nu si in dieta celor care vor sa slabeasca, insa. Are si aport mare de grasime, insa este un tip de branza obtinut 100% natural, invechit luni intregi in conditii speciale de depozitare. In Romania, are dezavantajului pretului destul de ridicat.
5. Branza de vaci
Sanatoasa si dietetica, branza de vaci este ideala in dieta persoanelor preocupate de silueta. Atentie, insa, la branza de vaci cumparata din comert. Ea contine, de cele mai multe ori, “guma guar” sau agenti de ingrosare, deci, din nou chimicale, care trebuie evitate pe cat posibil. Mai bine o preparati acasa, din lapte si iaurt.
6. Cascavalul
In general, are un continut ridicat de grasimi. Cand il alegeti, fiti atenti la felul in care arata cascavalul: el nu trebuie sa semene cu o guma sau cauciuc, trebuie sa fie mai tare, sa opuna o usoara rezistenta la taiat. Desigur, pretul cascavalului este un indiciu al calitatii.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025