Bautura care te distruge din interior. Tu o consumi? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Bautura care te distruge din interior. Tu o consumi?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Bautura care te distruge din interior. Tu o consumi?
bauturi carbogazoase - sucuri - sfatulparintilor.ro - pixabayu_com - soda-686984_1920

Tot mai multi oameni din tarile civilizate consuma cantitati impresionante de bauturi carbogazoase. Insa noi informatii demonstreaza cat de nocive sunt aceste lichide. Iata ce efecte au bauturile carbogazoase asupra organismului.

 

 

  1. Cresterea in greutate

Bauturile carbogazoase sunt un contributor important al cresterii in greutate. Consumul unei cutii de suc pe zi inseamna acumularea de mai mult de jumatate de kilogram pe luna. Iar bauturile dietetice cauzeaza acumularea de kilograme in plus la fel ca si sucurile carbogazoase obisnuite. Indulcitorii artificiali cauzeaza un dezechilibru hormonal care are ca efect cresterea in greutate.

 

 

  1. Afectiuni ale ficatului

Bauturile carbogazoase afecteaza ficatul. Consumul excesiv de sucuri, la fel ca si cel de bauturi alcoolice, creste riscul de ciroza hepatica.

 

 

  1. Carii

Sucurile carbogazoase dizolva smaltul dintilor. Ele sunt resposabile pentru dublarea sau chiar triplarea numarului de carii. Aciditatea din suc este chiar mai periculoasa pentru dinti decat zaharul solid ce se gaseste in dulciuri.

 

 

  1. Pietre si afectiuni ale rinichilor

Sucurile carbogazoase contin un nivel ridicat de acid fosforic, o substanta care produce anumite modificari in urina care la randul lor faciliteaza formarea pietrelor la rinichi. Consumul a cel putin trei cutii de suc pe saptamana poate creste cu 15% riscul de a te confrunta cu pietre la rinichi.

 

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/02/2017